4kg súly felett született anyukák, mekkora lett a babátok? Azt tudni, hogy apuka mekkora volt?
Harmadik gyerekem 4090g-al született 41+6-ra.
Apuka vékony magas, én vékony és alacsony.
Igaz, terhességi cukrom volt, de diétával rendben ment.
162 cm vagyok és 48-50 kg.
Mindenki csak pislogott.
A baba alig fért el bennem, és nagyon nyomott már az utolsó hetekben fekve nem tudtam oldalt váltani, mert ahogy a hátamon átgördültem, "kilapultak a belső szerveim".
Szülés előtt UH-ra kellett mennem, és mivel ebéd utánra kaptam időpontot, "tele" volt a gyomrom, a bordámon kívülre nyomódott olyankor. A szonográfus meg nyomta ezerrel és kérdezte, hogy mi az, és miért nem látja a babát?
Így utólag mosolygok már rajta, de akkor úgy éreztem, elpusztulok.
Ja, most esett le nekem, hogy mit szerettél volna kérdezni.
A születési súly ilyen módon nem öröklődik.
Férjem 5 kilóval született és 59 centivel. Én teljesen átlagos voltam.
Kisfiam 40+2 4400 gramm és 56 centi. Egész terhesség alatt két héttel nagyobbnak mértékben.
A kistesó 38 hétre született 4200 grammal és 55 centivel kislány.
Nekem többen is azt mondták a genetika sokat szerepelt ebben.
Nekem mind a két gyerekem 5kg felett született. Az első 37. a második 40. hétre. 62 és 60cm-rel. Az apjuk ágán "örököltem" a méretüket. Náluk a családban több 5kg körüli és feletti baba is volt. Nálunk csak 4200g volt a legnagyobb gyerek korábban.
Cukrom tökéletes volt, terhesvitaminnal sem tömtem magam soha, a második terhességnél már külön figyeltek rá, hogy nagy baba lesz-e megint és be is jött, szóval valamennyire öröklődik. Meg is kaptam a kórházban, hogy lám az apuka tudta milyen asszonyt kell választani a gyerekeihez, hogy meg is tudja szülni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!