Valaki elmagyarázná, hogy hogyan változik a május után született gyerekek után járó juttatások mértéke és ideje?
A lényeget, hogy mit mennyi ideig kapok azt értem, csak azt nem, hogy az adozona.hu kalkulátora szerint tgyás-t 5 hónap 14 napig, gyed-t 1 évig kapok, onnan meg csak gyest.
Elvileg tgyás 6 hónapig jár, gyed pedig elvileg addig ahány évet dolgoztam előtte, ami 3 év, de legfeljebb a gyerek 2 éves koráig. Ami nem lesz meg 2011.10.25-én, mivel májusi baba. Ezt nem értem, hogy miért.
Nekem is ezt írta ki, a tgyásra is, meg a többire is! A tgyásnál nézd meg a részleteset, 6 hónap lesz az, csak nem napra pontosan számolják, hanem már a május is egy hónapnak számít, aztán júni júli aug szept okt! a gyednél pedig azért nem stimmelhet, mert van egy ilyen menü:
Jogosultsági feltétel 2 éven belül (tgyás, gyed) (**)
365 napos biztosítási idő: ne arra menj, h igen, hanem arra, h több mit 562 nap!
én először az igenre mentem és nekem se volt meg a baba kétéves koráig, mert 1 éves m.viszonyt vesz számításba, ha csak az igenre megyek, így viszont azt nézi, h meg van a két éved!
remélem érted mit mondok!!:)
írj h sikerült-e!
33 hetes km
Szia!
A TGYÁS nem 6 hónap, hanem 168 nap. Ezért azt írta ki Neked a kalkulátor amit kiírt. És az úgy jó. Onnan viszont a pici 2 éves koráig végig GYEd-et fogsz kapni.
Utolsó hozzászólónak:
A gyed a gyermek két éves koráig jár, ha megvan a két évnyi munkaviszonyod. Ha kevesebb, akkor a különbözeti időre (a gyermek két éves koráig) gyest jár.
Vagyis: 1 éves munkaviszonynál, egy évig jár a tgyás és a gyed, és utána gyes jár a gyerek két éves koráig.
2 év munkaviszonynál két évig jár a tgyás és a gyed. Ebben az esetben gyest egyáltalán nem fogsz kapni, a jelenlegi (májustól érvényes) jogszabály szerint.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!