Ma vagyok 20 hetes terhes és nem érzem a babám mozgását, ez baj?
22. hétig normális, ha még nem érzed, főleg, hogy első baba. A súlyfelesleg is lehet ok, bár nem törvényszerű, barátnőm pl. vékonyabb, mint én, és később érezte, pedig mindkettőnknek mellsőfali a lepényünk.
Befolyásolhatja még, ha magas vagy, vagy ha széles a csípőd, akkor is lehet, hogy később érzed. Viszont az is lehet, hogy már érezted, csak nem tudtad, hogy az. Én kis rángásszerű érzéseket éreztem először, amik hirtelen jöttek, és nagyon rövid ideig tartottak, kb. mintha egy izom egyszer megrándulna, vagy mintha valami puhán, de gyorsan megbökne. A 17. héten én már láttam is 1-1 ilyen mozgásnál a hasamat nagyon rövid időre kidudorodni. Nekem mondjuk nagyon aktív babám van, rengeteget mozog. Onnan is lehet amúgy következtetni rá, hogyha az érzés, amit érzel erősödött, és gyakrabbá vált.
A 20 kiló plusz tényleg sok, fehér cukros, fehér lisztes (péksüti, édesség, fehér kenyér), és krumplis dolgokat érdemes visszafogni, mert komoly következményei lehetnek. Nem írom le, mi, mert nem akarlak riogatni, ha akarod, amjd utánaolvasol, de a védőnő nem véletlenül mondja, hogy figyelj oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!