Hagyományos nevek vs. "újhullámú" nevek?
Csupán kíváncsiság, mert nyilván Mindenki azt a nevet adja a babájának ami neki tetszik, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy Ti mi alapján döntöttek amikor nevet választottatok?
Azon kívül, hogy passzoljon a vezetéknévhez, tetsszen a szülőknek stb...
Mi is névválasztás előtt állunk, az első 3 babának könnyen találtunk, úgymond hagyományos nevet.
Most valahogy hajlok a nem megszokott nevek felé (is) bár van a talonban hagyományos is...de nem tudom...
Mi miatt hajlottatok a hagyományosabb vagy különlegesebb nevek felé?
Nem akartunk nagyon tucat nevet, de olyat szerettünk volna, ami minden életkorban vállalható.
Két keresztnévben gondolkodtunk végig, a vezetéknév 4 szótagból áll. Főleg az L betűs nevek tetszettek.
Választott nevek végül ezek lettek:
- Léna Katinka
A Léna név nagyon tetszett nekünk, a Katinka nevet pedig az ükmamája és két dédmamája után kapta (Katalin).
- Lotti Fruzsina
A Lotti név kislány korom óta nagyon tetszik (a Két Lotti regény örök kedvenc). A Fruzsina pedig passzolt hozzá és a vezetéknévhez is.
- úgy néz ki, hogy a 3. gyermekünk is kislány lesz, egyelőre a Lilia név a biztos, emellé biztosan 2 szótagos név kerül majd.
A fiú név az Dominik Attila lett volna mindhárom esetben, A Dominik név mindkettőnknek tetszik, Attila pedig a férjem után. Ki tudja, talán a 4. alkalommal sorra kerül :).
Köszönöm a válaszokat!
Valóban nincs olyan név amit ne lehetne csúfolni...a gyermeki fantázia határtalan ...
Egyenlőre úgy állunk, hogy lesz egy hagyományos és egy "divatosabb" neve a kislányunknak. A különlegesebb lenne a 2. név....
Nekem megvolt a kedvenc nevem, de a férjemnek nem igazán tetszett. Megegyeztünk, hogy második névnek azt kapja. Aztán listát írtunk mindketten és összevetettük. Persze nem egyezett, de azért sikerült találnunk olyat, ami mindkettőnknek tetszik. :) Nem akartunk "tucatnevet", így lett a lányunk Nóra Elizabet.
Most várjuk az öcsikét, akinél már egyszerűbb volt a helyzet, mert a lányunk kijelentette, hogy Péter legyen. Hát legyen. :)
szerintem a csúfolás nem a névnek szól, hanem magának a másik gyereknek. aki hagyja magát..
volt, már hogy egy Anna panaszkkodott, hogy oviban kannának csúfolják..
hozzám soha nem álltak közel a régebbi típusú nevek, gyerekkoromban is mindig "cifrákat" adtam a kabaláimnak.
kivéve a szívem csücske maciknak, ott kimondottan ügyeltem arra kisiskolásként, hogy uniszex nevük legyen, nem fiam vagy lányom van, hanem macim :)
még előző vagyok, csak írok párat
a buci babám Cintia volt
a kulcstartómon a lila fésülhetős hajú kislánybaba Ludmilla
mamánál a házi tyúkok között az "enyém"(amit kivehettem játszani) Gerda volt
macskánk Scotti, másik Cini
macik, Gabi és Krisz
stb
*szóval felnőve se változtam meg ezügyben
gyermekemnek sincs mindennapi neve
és ha lesz testvére is, valószínű hogy neki sem
Hát mi nagyon kevertük a szezont a fazonnal. Ahhoz viszont ragaszkodtam, hogy magyar nevet kapjanak a gyerekek.
Kisfiunk (szerintem) hagyományos nevet kapott, bár sokan nem annak gondolják. Azért ez lett, mert ez volt az egyetlen név, amire mind a ketten rábólintottunk.
A lányaink nevei ritkák, de nem nevezném újhullámúnak. Egyikük neve még kamaszkori szerelem nálam, és bár elég ritka, azért sokan ismerik. Másikuk neve nagyon ritka, különleges, szinte kivétel nélkül mindenki visszakérdez. Nekünk ezek tetszettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!