8 napja történt az aktus peteérés előtt 2 nappal . Aktus másnapján elkezdtem szedni az Elevit Plust. Meg 3 napja a magne b6-ot 1x1-est. Mit szedjek még hozzá? Azt tudom hogy vas hiányos vagyok.
lehet - erdemes vitaminokat szedni mert a mai taplalkozas mellett nem lehet annyit megenni hogy a szervezeted fel tudjon keszulni, a dolog ugy mukodik hogy a magzat mindenkepp elveszi ami neki kell, ha nincs feltoltve a vitamin raktarad, akkor lebetegedhets konnyebb esellyel kapsz el nyavalyakat ami ha lazzal parosul akar vetelest is okozhat. ezert irjak hogy erdemes mar a tervezes spran vitamint szedni, nem pedig azert mert segiti a teherbeesest. De nem kell feltetlen terhes vitamont szedni barmilyen multivitamin megteszi. A lenyeg hogy a terhesseg soran dupla annyi vitaminra van szuksege a szervezetnek, es ha csak nem eszel meg 12 kg zoldseget egy nap, nem tudod bevinni, szvsz inkabb a vitamint mint a spanyol uborka es a genkezelt paradicsom.
Na errol ennyit. Egy egeszseges par atlagosan 6 honapot probalkozik a babaval mire osszejon...szep dolog hogy erzed de :)..tudod mit? legyen igazad!
csak ne eld bele magad kulonben honapokig tarto csalodas hegyek varnak rad, en pl ovutesztel nost vagyok az 5. probalkozasnal pedig a lanyon 2. alkalpmra sikerult....ez van.
Magneziumot teljesen feleslegesen szeded, csak gorcsok eseten kell szedni a terhessg alatt, 36. hettol pedig nem javallott. Folsav a legfontosabb de az az elevitben van. Vasat pedig ha a doki ugy latja a verkeped alapjan, hogy indokolt, akkor megmondja melyiket szedd. nem szabad ezeket se ossze vissza sedni mert az sem jo ha valamibol tul sokat szedsz. Elevit, Gravida,Femibion - barmelyik jo, vagy akar sima multivitamin, de utobbi esetben folsavat is vegyel melle...es nagyon jo hogy mar most szeded, egyebkent is mindenkinek szednie kellene mar a teli idoszak elott, nyilvan elso kettonek eros a szervezete nehezebben betegszik, de en pl egesz evben zoldseget hust eszk a kertembol, gyumolcsot tonna szamra, s megis mindig beteg voltam mielott nem szedtem mulivitamint.
Én napi egy Femibiont 800-at szedtem a pozitív teszt másnapjától. (csak azt tudtam lenyelni és a teszteken is jól szerepel). Amit a dokim javasolt terhesség előtt, az a folsav, csak így magában. A 12. hét után heti 2 Femibion 400-at szedek, de mivel minden értékem jó, így inkább csak megnyugtatásul.
Magne b6, vas, stb. elég a 12. hét előtt végzett vérkép kiderülése után, vagy ha húzódik a hasad, akkor magne b6 vagy ha hánysz. Én nem szedtem, csak a 20. hét óta a Magnosolvot, mert fájt az alhasam a méh növekedésétől, aztán meg rajtam ragadt:).
Viszont, mivel tudod a vasat, jó lenne megméretni frissen, akár háziorvosi beutalóval, akár magánban (potompénzért megmérik) és a háziorvos simán el tudja dönteni, mennyit szedj. Egyébként a 20. hétre merülnek ki a tartalékok, általában.
A munkahelyeden megértem, hogy nem mondod el a 12. hétig, sőt, én a 18.-ig vártam vele, mert rossz lett a kombitesztünk és követte egy amniocentézis. Az orvoshoz jó ötlet a 7. hét, figyeld azért a méhen kívüli tüneteket.
24 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!