Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti meddig tudtatok hason aludni?

Ti meddig tudtatok hason aludni?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de érdekelne hogy ki hány hetes koráig tudott hason aludni. 18 hetes terhes vagyok, s pici aggodalom miatt is kérdezem ezt tőletek, mert én még kényelmesen alszom hason, de a babának nem lehet baj?

2015. nov. 15. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:
én talán már 4 hónaposan(amikor látszódott már hogy gömbölyödik) szánt szándékkal nem feküdtem a babámra.
2015. nov. 15. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Félig oldalt, félig hason még most is szoktam aludni (26 hetes vagyok), de teljesen hasra feküdni már nem kényelmes. Egyébként a babának nem lesz tőle baja, nem tudod összenyomni, megvédi a magzatvíz (a folyadékot ugyebár nem lehet összenyomni, így a babát sem).

"A második trimeszterben megindul a has növekedése, ilyenkor kifejezetten azt szokták ajánlani, hogy a kismama az oldalán feküdjön magzatpózban, azaz térdfelhúzással, mert ez segít megszüntetni a hátra és a gerincre nehezedő nyomást.

Ez azonban nem jelenti az, hogy a második trimeszter lenne a vízválasztó. Az orvosok azt szokták mondani, hogy addig, amíg téged nem zavar a hasad az alvásban, és fájdalmat sem érzel, nyugodtan felveheted ezt a pozíciót."

2015. nov. 15. 20:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, maximum a melleim miatt kényelmetlen, de a hasamon nyomást nem érzek, ha igen, azonnal fordulok is 😊
2015. nov. 15. 20:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen hason kb félidőig, félig hason félig az oldalamon pedig kb 28 hetes koromig. Utána vettem szoptatós párnát, rátettem a felső térdem és nekidőltem, volt majdnem olyan kényelmes, mintha félig a hasamon lettem volna csak nem nyomta a hasamat. :) ennek ellenére volt mikor félig a hasamon keltem fel és nem volt gond belőle. De ez már 30 hetes korom körül volt, rendesen látszott már a hasam.

Amíg kényelmes nyugodtan aludj hason, vízben van a magzat, nem tudod összenyomni. Ha meg nagyobb lesz a pocakod szól a baba, ha valami nem tetszik neki.

2015. nov. 15. 20:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Néha még most is rá-ráfordulok, persze, akkor felébredek rá, már 39 hetes vagyok. Én csak hason tudtam jókat aludni előtte, így a reflex sokszor beüt még most is. Csak már nem tudom kivitelezni :) Félig oldalt-hason itt-ott kitámasztva szoktam aludni :)
2015. nov. 15. 21:19
 6/8 anonim ***** válasza:

19 hetes vagyok, és mindig is hason alvó voltam.

Egy ideje már kényelmetlen, mert tökre nyomódik.

De egyik éjjel is rá-ráfordultam, aztán el is kezdett rugdalni, arra felébredtem, és oldalra feküdtem.

Szóval kb. 17 hétig azon aludtam.

2015. nov. 15. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Én szülésig félig oldalt, félig hason aludtam. Így volt kényelmes. Szülés után, a kórteremben az volt az első, hogy hasra feküdtem :)
2015. nov. 15. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:
19 hetes vagyok, még tudok, de már kezd kényelmetlen lenni :)
2015. nov. 16. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!