Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek? Amnio v...

Ti mit tennétek? Amnio v 200ezres vérvétel?

Figyelt kérdés
A 12. heti genetikai UH-n találtak egy kis problémát a babám szívével, emiatt köztes lett a Down-kór becslés. A kombinált vérvétel jó lett. Javasolják a fent említetteket, az amniotól félek, a vérvétel ára most nagyon nem tenne jót a családi kasszának( költözés közepén vagyunk, rengetek a kiadás), persze megoldanánk. Szívultrahangra küldtek, de a genetikai részét most kell eldöntenünk. 1. baba teljesen egészséges volt.
2015. nov. 12. 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
...nem összeg, hanem az összes...
2015. nov. 13. 12:30
 12/19 A kérdező kommentje:

[link]

Itt ez a Prenatest van, ami Németországba megy ki.

De majd a professzor eldönti, hogy kell-e, gondolom biztosra akar menni mindenki.

A kombinált vérvételem jó volt, ezért bizakodom.

2015. nov. 13. 13:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Remeljuk semmi baj, de ha a szivvel van valami, akkor az nem feltetlenul Down. Hollandiaban a Nipt tesztek tenyleg csak ezt a 3 trisomiet nezik. Mast nem allapitottak meg. Gondolod megneztek meg valamit,(ingyen) s nem irtak le a papirra?
2015. nov. 13. 22:42
 14/19 anonim válasza:
36%

Ha valaki olvasna meg:

1.) Mivel az integralt teszt, a negyes teszt, illetve ezek egyutt, amit kombinalt tesztnek hivnak csak statisztikak, el is lehet felejteni az eredmenyt. Szuletett mar 1:60000-hez Down-kockazattal Down szindromas baba. Genetikus biologus mondta, aki napi szinten diagnosztizal kromoszoma vizsgalatbol evtizedek ota. Penzkidobas, mert ha jo lett a statisztikai eredmeny sem biztos az egeszseges baba, ha meg nem lett jo asz eredmeny, attol meg jo esellyel egeszseges. Nehany biologiai marker es az anya eletkora alapjan generalnak egy szamot.

2.) A CVS es az amnio vetelesi kockazata nem 1-2%. Az alap vetelesi kockazatot novelei 1-2%-kal. Tehat ha pl. edesanyadnak volt vetelese, akkor x % a te kockazatod ez miatt. A CVS utani 2 hetben ez a kockazat lesz (legyen 2% a novekedes) x*1.02. Ha a vetelesi kockazatod pl. 3%, akkor ez lesz CVS utan 2 hetig 3,06%. Csak eppen ez diagnosztika, nem statisztika, azaz amit kapsz eredmenyt, az biztos.

3.)

El lehet menni tobb szazezeret Nifty meg hasonlo hulyesegekre. Tudod mi van, ha az rossz lesz? Mesz CVS-re vagy amniora. Miert? Mert a Nifty es tarsai is statisztika. Azaz lenyegeben lehuzas.

4.)

Ha nyugodtan akarsz aludni elemsz CVS-re a 11.heten a Bajcsy Zsilinszky korhazba genetikai tanacsadasra es megkered a CVS-t ingyen (TB tamogatja). Heti kb. 30 nonek csinaljak, ugyhogy van gyakorlat es normalis hely, persze nem honak neked kavet, hanem vakitas helyett dolgoznak.

2016. máj. 24. 22:08
 15/19 anonim ***** válasza:

Jaj, utolsó!!!

Ne írj hülyeséget!

A Nifty és a Prena NEM STATISZTIKA, mint a kombinált tesz!!!!!

Ez DNS-t vizsgál, kromoszómákat!!!! amik hordozzák a beteg gént!!!!!

Ezért 200.000 Ft az ára és 40.000!!!!!

Ugyan olyan diagnosztikai vizsgálat, mint az amnio vagy a cvs...mivel ugyan úgy a DNS-t vizsgálja!!!!!!!!

Én megcsináltattam a Prena tesztet, ott elmondtak mindent, gondolom te is végighallgattál egy ilyen másfél órás tájékoztatást...

[link]

2016. máj. 25. 12:40
 16/19 anonim válasza:
51%
Ok, nem statisztika a Nifty meg a Prena. Bocs, en igy hittem, de ez mit valtoztat a lenyegen? Ha rossz lett az eredmeny, akkor elkuldenek amniora. Megis miert? Szerintem teljesen felesleges ezeket a teszteket megcsinaltatni, mert az sem 100%. 99,8%-os pontossag, vagyis 1000-bol 2-szer teved. Mashogy: 1:500 hogy tevedett. Engem ez nem nyugtatna meg. Nem tartom elfogadhatatlan kockazatunak a CVS-t, leirtam miert. A tobbit hihetetlen lehuzasnak tartom. Miert 200eFt? Mert ezt meg hajlandoak kifizetni akinek van eleg a zsebeben. Nem arrol van szo, hogy nem tennem meg, ha tudnam, hogy tuti az eredmeny. Csak nem az. Es ismet: miert kuldik amniora vagy CVS-re akinek pozitiv lett a teszeredmenye? Mert azt tekintik biztosnak.
2016. máj. 25. 13:37
 17/19 anonim ***** válasza:

azért küldik amniora, mert M.O-on sajnos még nem elfogadott diagnosztikai eljárás...azért , mert külföldi laborban végzik és nem M.O-on....

Azért nem írhatják 100%-ra, mert olyan, hogy tökéletesen megbízható nincs...gép is és ember is tévedhet, ezért kötelesek ezt írni.

nekem is ezek voltak a kérdéseim, ezeket a válaszokat kaptam.

az amnionak van vetélési kockázata, és nem, nem szeretnék 1000-ből pont az az egy lenni :(

nekem az első babámnál volt amnio

a 12.héten kértünk időpontot, mert rossz lett az uh, a 17!!!!! hétre kaptunk és onnan még 4 hét at eredmény!!!!!

na 21 hetesen megtudni, hogy neadjisten beteg....akkor már meg kell szülni esély sincs az indokolt abortuszra....

ezért fizetősek ezek a tesztek, mert megspórolunk vele több heti idegeskedést és aggódást!

engem piros betűs ünnepen hívtak az eredménnyel, hogy ne aggódjak a hosszú hétvégén! 10 nap alatt eredmény volt

2016. máj. 25. 19:45
 18/19 anonim válasza:
51%

Nalunk az volt, hogy mivel lekestunk az integraltrol (az aktualis UH-on mar nagyobbnak allapitottak meg mint amit korabban mondtak nekunk es ami alapjan mentunk integraltra) es igy a negyest csinaltattuk meg. Arra jott ki 1:110-es Down kockazat. Erre azt mondta a nogyogyasz, hogy menjunk el a Bajcsyba genetikai tanacsadasra. Egy biologiai marker erteke vitte el az eredmenyt, szerinte nincs baj, dehat ez csak joslas kategoria, az a tuti, amit majd ott mondanak. UH egyebkent vegig jo volt. Ahogy kijottunk a dokitol azonnal telefonaltunk a Bajcsyba, masnap meg mehettunk is a genetikai tanacsadasra. Ott javasoltak a CVS-t es nem javasoltak a Prena es tarsait (lehet, hogy azert mert nem elfogadott, vagy nem hiszenk benne, vagy mert nekik ugysem jar jutalek, ezert az igazat tudjak mondani, hogy a CVS a tuti, vagy eppen ezert hazudnak, honnet tudjam?) A lenyeg, hogy ott tenyleg tapasztalt es lelkiismeretes genenetikus es nogyogyasz dolgozik egyutt. Szoval visszaterve szerda nogyogyasz, csutortok genetikai tanacsadas, jovo kedd CVS, 20 nap mulva eredmeny. Ennyi volt a tortenetem (illetve a felesegeme). En a CVS mellett teszem le a voksom, Te a Prena mellett. Nincs ezzel semmi baj, de tovabbra is azt kerdezem, hogy ha rossz a Prena eredmenye miert CVS-re/amnio-ra kuldenek? Tehat utana, nem helyette? Erre nem valasz, hogy Mo.-on nem elfogadott. Azert Nemeto.-ban van a kiertekeles, mert baromi draga az akkreditacio meg a szukseges felszereles hozza (gondolom innet tavolrol) es Mo.-on nem erne meg. Tenyleg van minimalis kockazata a CVS-nek/amnionak. Le is irtam amit a genetikus mondott: az alap vetelesi valoszinuseged noveli meg a beavatkozast koveto 2 hetben 2%-kal. Tehat ha pl. az alap vetelesi kockazatod 100:100000-hez volt, mert mondjuk edesanyadnak volt vetelese, akkor ez a kockazat 102:100000-hez lesz az invaziv muvelet utan 2 hetig. Szerintem ez vallalhato kockazat, hogy biztos legyek, mert a prena es tarsaiban nem tudok hinni. Tehat nem hiszem el, hogy jobb, mint a CVS.

De legyunk tenyszeruek:

[link]

es

[link]

Elolvasva a fentieket a kovetkezot osszegeztem magamban:

A prena es tarsai valoban diagnosztikai tesztek, az invaziv beavatkozasok vetelesi kockazata nelkul, igen alacsony hibaval. Draga, gyors.

CVS/amnio fent leirt mertekben noveli a vetelesi kockazatot es felhivnam a figyelmet az ADDITIONAL szora a kovetkezo brit anyagban:

"Women should be informed that the additional risk of miscarriage following amniocentesis is around 1%"

Tehat nem a veteles kockazat 1% (van ahol 2%-ot mondanak) amit itthon mondanak, hanem annyival novekszik, azaz x helyett x*1.01 (x*1.02) lesz. Ez szerintem vallalhato kockazat, annyira minimalis. Ingyen van, lassabb.

Innet mindenki donthet.

2016. máj. 26. 15:14
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi de minden ok, a szívuh jó lett, ergo kinőtte már a 18. hétre. Semmit nem kellett tenni.

Május 17-én megszületett egészséges, itt fexik mellettem😃

2016. máj. 26. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!