Ti mit tennétek? Amnio v 200ezres vérvétel?
Nekem is a 12. hetin találtak a babám szívén Down-kórra gyanús eltérést. Ez 8 éve volt, első babával.
Sote 1, genetika, amnio, aztán persze semmi nem volt hála a jó égnek.
A 4. babával megcsináltattuk a Nifty tesztet (190ezer) 10 nap múlva kezünkben volt az eredmény a 12. héten)
Az amnio 14 nap kb...de 3 hetet is szoktak mondani.
Az Istenhegyin Hajdú dr.nő a legeslegjobb a szakmában, genetikus, uh guru (nem csak szerintem, minden orvos hozzá küldi a kérdéses kismamákat)
Én hozzá mennék első kőrben a leletekkel. Ott csinálnak korionboholy mintavételt is. (méhlepényből)
Szerintem kérdezd őt első körben! (Dr. Hajdu Krisztina)
2. válaszoló vagyok, én is dr. Hajdú Krisztinànàl voltam az Istenhegyin, tényleg ő a legjobb. Egy másik orvossal együtt csinálták a CVS-t. Utána még visszamentem hozzá a 18. heti genetikai uh-ra is, nagyon alapos volt.
Magzati szívultrahang vizsgálatra dr. Hajdú Júlia doktornőhöz (ő egy másik orvos) érdemes elmenni, abban ő a legjobb, mi többször voltunk nàla, mert talàlt pici eltérést.
én még a sotén voltam Hajdú doktornőnél, tényleg ő a legjobb :)
nekem teljesen más miatt kellett hozzá mennem, de nagyon nagyon leszidott, hogy 20-21 hetesen mentem.
hívd fel és kérdezd meg tőle, hogy mikor menjél ezzel, nehogy késő legyen! nekem ha lesz még babám, akkor 12 hetesen kell megjelennem nála. egyébként tényleg iszonyú lelkiismeretes, a fiamat még 3 évesen is megnézte szív uh-al :)
Köszönöm!
A nőgyógyászom a Honvéd kórházba küldött, de mivel a férjem dolgozik (tömegközlekedve hosszú) így csak jövő hét után tudnánk menni.
Most az a verzió van, hogy hétfő délután a Maternity Klinikára megyünk Prof. Dr. Papp Zoltánhoz genetikai tanácsadásra ami 15ezer ft lesz. Ott is tudnak levenni vért, nem Nifty van hanem a másik valami P betűs, most nem jut eszembe.
Ti mit tennétek? Várnátok még több mint 1 hetet és ingyen beutalóval megcsináltatnátok a Honvédban vagy kezdük el már hétfőn, első körben 15ezer ft, biztos kell még UH, az is sok...Kit tudjuk fizetni, de tényleg nehéz most a költözés miatt.
Első vagyok:
A Nifty valóban a 3 leggyakoribb kromoszóma rendellenességre szűr, de mivel a kérdezőnél a Down merült fel, így ez a teszt jó lenne nekik.
Amúgy még az összeg nemi kromoszóma rendellenességet is kiszűrik a Nifty-vel a Down, Edwards-Pattau mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!