Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek? Amnio v...

Ti mit tennétek? Amnio v 200ezres vérvétel?

Figyelt kérdés
A 12. heti genetikai UH-n találtak egy kis problémát a babám szívével, emiatt köztes lett a Down-kór becslés. A kombinált vérvétel jó lett. Javasolják a fent említetteket, az amniotól félek, a vérvétel ára most nagyon nem tenne jót a családi kasszának( költözés közepén vagyunk, rengetek a kiadás), persze megoldanánk. Szívultrahangra küldtek, de a genetikai részét most kell eldöntenünk. 1. baba teljesen egészséges volt.
2015. nov. 12. 15:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nekem is a 12. hetin találtak a babám szívén Down-kórra gyanús eltérést. Ez 8 éve volt, első babával.

Sote 1, genetika, amnio, aztán persze semmi nem volt hála a jó égnek.

A 4. babával megcsináltattuk a Nifty tesztet (190ezer) 10 nap múlva kezünkben volt az eredmény a 12. héten)

Az amnio 14 nap kb...de 3 hetet is szoktak mondani.

Az Istenhegyin Hajdú dr.nő a legeslegjobb a szakmában, genetikus, uh guru (nem csak szerintem, minden orvos hozzá küldi a kérdéses kismamákat)

Én hozzá mennék első kőrben a leletekkel. Ott csinálnak korionboholy mintavételt is. (méhlepényből)

Szerintem kérdezd őt első körben! (Dr. Hajdu Krisztina)

2015. nov. 12. 16:29
 2/19 anonim ***** válasza:
Nekem a CVS-nél nem volt semmilyen gond a vizsgàlat után (azt hiszem a te kèrdésedre válaszoltam tegnap, nekem volt a nagyon rossz eredmènyem, az 1:5-höz). Utàna 1 hétig azért pihentem, pici görcsölgetèst lehetett érezni, de az mèg normàlis egy ilyen vizsgàlat utàn. Én is fizetős CVS-re mentem, vidéken lakom, itt csak amniot csinàltak volna, de jóval később lehett volna elvégezni és majdnem félidős lettem volna, mre megtudtam volna az eredményét. Addig nem szerettem volna vàrni, így a CVS mellett döntöttem,ha jól emlékszem 60.000,- vagy 70.000,- forint volt (Istenhegyi Géndiagnosztikàn voltam), 4 nap alatt meglett az eredménye, így 13+6 hetesen tudtam meg, hogy szerencsére negatív a genetikai vizsgálat. Akkor még nem volt ez a vérvétel.
2015. nov. 12. 16:39
 3/19 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok, én is dr. Hajdú Krisztinànàl voltam az Istenhegyin, tényleg ő a legjobb. Egy másik orvossal együtt csinálták a CVS-t. Utána még visszamentem hozzá a 18. heti genetikai uh-ra is, nagyon alapos volt.

Magzati szívultrahang vizsgálatra dr. Hajdú Júlia doktornőhöz (ő egy másik orvos) érdemes elmenni, abban ő a legjobb, mi többször voltunk nàla, mert talàlt pici eltérést.

2015. nov. 12. 16:44
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem Hajdú Júlia véletlenül? Engem oda irányítottak magzati szívhangvizsgára de azt csak a 18. hét után végzik. Utána nézek akkor!
2015. nov. 12. 16:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Megnéztem, Hajdú Krisztina, az ÁEK-ba kell mennem uh-ra és genetikai tanácsadásra, ott dolgozik még?
2015. nov. 12. 17:06
 6/19 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk is a 12. heti vérvizsgálat után jött egy rossz eredmény, 1:60 Downra. Teljesen magam alatt voltam, gyorsan neten kezdtünk el kutakodni. Olvastunk az amnióról, cvs, különböző vérvizsgálatokról. Mire pár nap múlva mentem a nőgyógyászomhoz megbeszélésre, már tudtam, hogy magánúton fogunk cvs-t csináltatni. A dokim egy picit ellene volt, megindokolni viszont nem akarta. Felajánlotta, hogy intéznek időpontot amniora, ami min. 2 vagy x hét múlva lett volna (ha jól tudom, csak 16. hét után csinálják) plusz onnan még várni az eredményre... Hát ember legyen a talpán, aki ezt képes megvárni. Így mi abban maradtunk, hogy Istenhegyi klinika, cvs. Ezt csinálják már kisebb terhességi korban is, és nekünk 1 hét múlva igértek eredményt. Még aznap délután mehettünk is. Kb. 10 percig tartott az egész, kőzben mindig elmagyarázták, hogy épp mi történik, és egy epilálás is jobban fáj, mint ez... Utána egy picit pihenhettem egy másik szobában, és csak a nagyon megerőltető, fizikai munkától tiltottak el, egyébként másnap dolgoztam mint előtte. Hál' Istennek nem volt panaszom. Még azon a héten hívtak a negatív eredménnyel. 68E ft-ot fizettünk a boholybiopsziáért, nem mondom, hogy nem viselte meg a családi kasszát, de muszáj volt rászánnunk a megnyugvásunkra. El kell döntenetek, hogy esetleg ennyi belefér-e. A nődokim egyébként a 200E-res Nifty tesztre azt mondta, hogy ha abból valami negatívat hoznak ki, ugyanúgy magzatvízvételre kerül sor. Remélem, tudtam kicsit segíteni. 😊
2015. nov. 12. 21:43
 7/19 anonim ***** válasza:
A nifty teszt csak a 3 trisomie-re ad valaszt, mas rendellenessegre nem. A magzatvizes, ill. Mehlepenyes vizsgalat sokkal tobb mindent szur. Viszont 1;100 A veteles magzatvizes vizsgalatnal. En a nifty valasztottam, mert nagyon alacsony lett a papp-a ertekem. NEM akartam meg csonkitani a mehlepenyt. Nekem 1:6 down lett, 1:135 trisomie13. Szerencsere jo lett a nifty tesztem. Iszonyat feltem es stresszeltem, most meg mindig bocsanatot kerek ezert a pocimban levo babatol. Szoritok neked, hogy minden ok legyen. Az ultrahang az pontatlan...
2015. nov. 12. 21:50
 8/19 anonim ***** válasza:

én még a sotén voltam Hajdú doktornőnél, tényleg ő a legjobb :)

nekem teljesen más miatt kellett hozzá mennem, de nagyon nagyon leszidott, hogy 20-21 hetesen mentem.

hívd fel és kérdezd meg tőle, hogy mikor menjél ezzel, nehogy késő legyen! nekem ha lesz még babám, akkor 12 hetesen kell megjelennem nála. egyébként tényleg iszonyú lelkiismeretes, a fiamat még 3 évesen is megnézte szív uh-al :)

2015. nov. 12. 22:17
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A nőgyógyászom a Honvéd kórházba küldött, de mivel a férjem dolgozik (tömegközlekedve hosszú) így csak jövő hét után tudnánk menni.

Most az a verzió van, hogy hétfő délután a Maternity Klinikára megyünk Prof. Dr. Papp Zoltánhoz genetikai tanácsadásra ami 15ezer ft lesz. Ott is tudnak levenni vért, nem Nifty van hanem a másik valami P betűs, most nem jut eszembe.

Ti mit tennétek? Várnátok még több mint 1 hetet és ingyen beutalóval megcsináltatnátok a Honvédban vagy kezdük el már hétfőn, első körben 15ezer ft, biztos kell még UH, az is sok...Kit tudjuk fizetni, de tényleg nehéz most a költözés miatt.

2015. nov. 13. 11:41
 10/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

A Nifty valóban a 3 leggyakoribb kromoszóma rendellenességre szűr, de mivel a kérdezőnél a Down merült fel, így ez a teszt jó lenne nekik.

Amúgy még az összeg nemi kromoszóma rendellenességet is kiszűrik a Nifty-vel a Down, Edwards-Pattau mellett

2015. nov. 13. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!