Ch diéta ügyben lennének kérdéseim!?
Figyelt kérdés
Az orvosom szerint egyelőre nem vagyok terhességi cukros, de azért én szeretnék odafigyelni az étkezésre. Nem igazán értem azt, hogy a Ch diétánál elegendő az ételek szénh. tartalmát figyelnem, vagy más értékek is fontosak pl. a cukor. Szóval, ha a napi ch mennyiségbe beleférne mondjuk egy gyümölcsjoghurt, vagy 1-2db nem cukormentes keksz tízóraira vagy uzsira, akkor azt szabad, vagy nem a cukortartalma miatt? Köszönöm2015. nov. 11. 09:52
1/5 anonim válasza:
Szia! Az mit jelent,hogy egyenlőre,mennyi volt a terheléses? Nekem pont határértéknél volt,de diétáznom kellett.Kerüld a cukrosat,liszteset.De ha nincs terhességi cukrod egy egy gyümijoghurt nem árthat.Szerintem.Nem küldtek el dietetikushoz? Ő tudna neked tanácsokat adni.
2/5 anonim válasza:
Ártani nem fog, ha figyelsz a ch bevitelre. A legjobb az lenne, ha teljesen elhagynád a hozzáadott cukor bevitelt. Egyébként mindenben van cukor, de az a lényeg, hogy az a bizonyos cukor mikor és hogy emeli meg a vércukor szintet. Pl. a boltokban kapható, rengeteg cukrot tartalmazó joghurtok helyett, otthon készítenél natúr joghurtból és friss gyümölcsökből nasit uzsonnára.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem volt még terheléses cukrom, kb 3 hét múlva van időpontom, viszont a cukrom étkezések után magasabb, mint a megszokott. (Evés után 2 és f órával 6mmol)Alapból az enyém éhgyomorra 3,9, evés után kicsivel 4 fölött szokott lenni. Az orvosom azt mondta nincs okom hamarabb menni terheléses cukorra, mint az időpontom, mert ez belefér. Csak szeretnék odafigyelni a súlyomra is, és mindkettőnk egészségére is.
2015. nov. 11. 10:22
4/5 anonim válasza:
Cukrot NEM ehetsz akkor, semmit ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Natúr joghurt mehet beleszeletelt gyümölcsökkel, magvakkal, keksz csak olyan, ami diabetikus.
5/5 anonim válasza:
a cukor is egyfajta ch!!ugy is tüntetik fel mindenhol hogy a ch tartalom mennyi,és abbol mennyi a cukor.szoval cukormenteset egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!