Lehetek terhességi cukorbeteg? Van itt aki ért hozzá?
Ezt csak célzott vizsgálattal tudják kideríteni, kontrollált körülmények között. Ha úgy mérted, hogy az eltelt idő alatt mozogtál vagy folyadékot ittál, már torzítja az eredményt.
Elvileg terhelés után két órán keresztül étlen-szomjan ülni kell egy helyben, utána ad valós eredményt.
A száraz bőrt okozhatja a fűtés is, önmagában ez nem feltétlenül függ össze vele. Nekem semmilyen kísérőtünetem nem volt, egészségesen táplálkoztam, normál testsúlyom volt, mégis enyhe terhességi cukrom lett, ami miatt szénhdirát diétát kellett tartanom a szülésig.
Szia, én 25 éve vagyok inzulinos cukros, két terhességet is végigcsináltam és minden rendben volt. Ne aggódj, szerintem a reggeli utáni cukrod tökéletes. A fokozott szomjúságérzet már nagyon magas cukornál jelentkezik és a száraz bőr is, ez más miatt lehet, akár a fűtéstől is lehetsz száraz.
A 3,9-es cukor már inkább alacsony, a 2,7 meg főleg, jó, hogy nem szédültél, vagy nem voltál rosszul.
A túlzott cukorfogyasztás önmagában nem jó, terhesen meg még inkább törekedni kell az egészséges étkezésre. Próbáld meg minimálisra csökkenteni, kerülni a cukros löttyöket, inkább vizet igyál, ételekben is inkább a cukormenteset válaszd és szerintem nem lesz semmi probléma.
Ha netán mégis úgy adódna, hogy terhesség alatt előjön a cukor, akkor se aggódj, túl nagy feneket kerítenek hozzá, akkor a diétát kell tartanod és minden rendben lesz.
Nekem két makkegészséges gyerekem született úgy, hogy bizony eléggé ingadozott a terhesség alatt a cukrom, számtalanszor lezuhant, de volt, hogy reggel éhgyomorra 13-at mértem. Persze én is frászt kaptam és féltettem a babáimat. A Péterfyben a cukros anyukáknak is mind egészséges babáik születtek, legfeljebb fél, vagy 1 kilóval voltak nagyobbak az átlag gyerekeknél. Nem szabad ebbe nagyon belemerülnöd, mert nagyon sok butaságot írnak és rémisztgetik az anyukákat. Nekem az orvosom azt mondta, ha 4-9 között vannak a vércukraim, a babákkal minden rendben lesz. Jó egészséget és ne aggódj, minden rendben lesz.
Hát a száraz bőr az első terhességemnél is megvolt, és igen sokszor szédültem akkor az alacsony cukrom miatt. Egy orvos mondta egyszer, hogy a túl alacsony cukorból is könnyen lehet cukorbetegség.
Természetesen meg fogom beszélni az orvossal, a védőnővel beszéltem, azt mondta ne parázzak a terhelése
s
es cukorig.
"A Péterfyben a cukros anyukáknak is mind egészséges babáik születtek, legfeljebb fél, vagy 1 kilóval voltak nagyobbak az átlag gyerekeknél"
Az 1 kg nagyon sok. A "szabvány" méret 3 kg, tehát egyharmaddal lépték túl.
Egy 160 cm-es nőnél, akinél a "szabvány" súly kb. 55 kg, ez 15-17 kg pluszt jelentene, vagy egy 180 cm-es férfinál 20-25 kg pluszt - ha arányaiban nézzük. Ez már nem "csak".
Ha a cukor kordában van tartva, akkor a babára nézve nincs hatása. Ha nem kezelik akár diétával, akár inzulinnal (betegség típusától függően), akkor igen, felfújhatja a babát. Azaz nagyobb lesz, mint amit a szervei fejlettsége le tud követni.
A baba várható születési súlyára valamennyire indikátor a felmenők születési súlya. Persze, ahol nagy az eltérés, ott nehezebb kiszámolni, hogy mi örökletes és mi nem.
Nálunk mindketten 3200 g-mal születtünk, a gyerek 3250 grammos lett. A diétát pontosan betartottam és gyakran ellenőrizték vérből is a cukorszintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!