Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukorbeteg kismamák...

Terhességi cukorbeteg kismamák, mi a véleményetek? A reggeli utáni értékeim nem jók, mit lehet vajon tenni? (folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Nem egészen 2 hete csinálom a diétát, (180g/nap) reggelire 30g ch-ot írt elő a dietetikus. Sajnos a reggeli után mért cukraim nem jók, 2x volt 7 alatt. :-( Teljes kiőrlésű kenyeret, Korpovit kekszet eszem reggelire, de ma megpróbáltam, hogy kenyeret nem ettem, hanem egy joghurtot és 1 szem korpovit kekszet. Így is 7.2 lett.

Az összes többi étkezés után jók az értékek, csak ez a reggel gáz. Volt más is így? Mit kellene enni? Vagy min változtassak? Ráadásul legtöbbször nem is eszem meg a 30g-ot, csak 25-27-et és mégis felszalad. Ti miket ettetek reggelire? Tudom, a dietetikussal kell megbeszélni, holnap megyek is hozzá, csak addig is hátha ír valaki tapasztalatot vagy tippet.

Másik kérdés: 5.5 éhgyomri vércukor jónak számít terhességi diabétesz esetén?

Köszönöm előre is!

2014. jún. 29. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is cukros voltam terhesség alatt,nekem a terheléses 8,3 lett,nem olyan vészes,de a terhesség előrehaladtával egyre rosszabb lett.Én 175g diétán voltam,de még így sem tudtam megenni az előírt mennyiséget,mert pl. nekem a rozsos kenyér is szépen felvitte a cukrom.Reggelire abonett kenyér,sajt,paradicsom,szalámi,uborka.Eekből azért ehettem elég sokat mert kevés a szénhidrát tartalmuk.De ha már ewgy fél narancsot ettem rá,akkor felment a cukrom.Próbáld ki az abonettet,ezeket a zöldségeket,gépsonkát,sajtokat.Reggel a tejet,tejesebb dolgokat ki kell hagyni.Én 2 hetet feküdtem a kórházban szülés előtt ,ott is diabetikus kaját adtak és nagyon felvitte a cukromat.Mondjuk szerintem nem volt igazán diabetikus a kaja mert csak barnára színezett volt az a kenyér és nem rozsos,meg hasonlók,de ott szóltam a nővéreknek,hogy hát én mérem magamnak a cukrot és minden ott kapott kaja felvitte.Ott a dietetikus szerint már rég inzulint kellett volna ,hogy kapjak,főleg,hogy csak úgy tudom megtartani a cukrot a normál értéken,hogy nem eszem meg a napi szénhidrát mennyiséget sem.Szóval,ha nem jön be neked még az a kaja sem amit szabadna enni,akkor lehet,hogy kapsz inzulint.5,5.re szerintem azt mondják,hogy még ok,de már az is magasabb azért.
2014. jún. 29. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a reggeli volt a leggázosabb. Nekem levitték 20 grammra a ch-t, és a tízórait felemelték 10 grammal. Mondjuk én 160 grammos diétán voltam. Ami nekem segített, hogy sok zöldséget ettem a kenyérhez (ezzel is vigyázni kell, nem minden teljeskiőrlésű, vagy éppen rozskenyér, ami annak látszik). A tejtermékkel is legyél óvatos, van, akinek nagyon megdobja, nekem egyáltalán nem is javasolták reggelire.
2014. jún. 29. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A joghurt gyorsan felszívódó szénhidrát, tejtermék, nem jó reggelire. A korpovit keksz is inkább tízóraira menjen.

Ehetsz reggelire: jó minőségű sonkát, szalámit, felvágottat, főtt tojást, rántottát, sok zöldséggel, virslit.

A kenyér mindig necces, mert sokszor a teljes kiőrlésűnek mondott, pékségben sütött kenyér nem az. Inkább keress zacsis kenyeret, azon nézd meg a szénhidrát táblázatot.

Szerintem az éhgyomri cukrod is magas, 5 alatt kell lennie.

2014. jún. 29. 11:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Olyan kenyeret eszem, ami zacskós, szeletelt, rá van írva, hogy 1 szeletnek mennyi a ch tartalma. Meg van rozskenyerem, de azt már nem eszem reggelire, az nagyon felvitte a cukrom.

Azért vagyok tanácstalan, mert ha csak felvágottat, virslit, tojást, zöldséget eszem reggelire, akkor mivel viszem be a szénhidrátot? Ha sem kenyér, sem keksz, sem gyümölcs, sem joghurt nem jó. (Tejet ki se mertem próbálni...)

Olyan jó lenne elkerülni az inzulinozást, valahogy nem hiányzik. :-(

2014. jún. 29. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:

A zacsis kenyerek is becsapósak.

Nekem a Fehértó pékség kenyerei jöttek be, sajnos, kevés helyen lehet kapni. Vagy a Lidl-ben kapható, piros csomagos kenyér. Minden más ellőtte a cukromat, főleg a pihe-puha, teljes kiőrlésűnek kikiáltott pékséges kenyér.

Az a baj többek között, hogy egy kekszről és egy joghurtól éhezel is, mert nem tart ki elég ideig. Nem csak éhes leszel gyorsan, de tápanyag sincs bennük.

Jó minőségű virslit egyél, fél szelet kenyérrel, a szénhidrátot beviheted zöldséggel is, nem csak gabonával.

pl. 3 db virsli, fél szelet kenyér, paradicsom.

Mindenképpen jól is kell laknod, nem szabad éhezni!

2014. jún. 29. 15:47
 6/6 anonim válasza:

Szia, szerintem nézz utána a neten egy kicsit pontosabban a CH-diétának, mert az is nagyon fontos, hogy gyors vagy lassú felszívódású CH-ról beszélünk. Nekem 165 g CH-diétát állítottak be: reggelire és tízóraira 25-25 g CH.

Reggelire csak lassú felszívódású CH: teljeskiőrlésű kenyér,sajt, tojás, sonka, felvágott, zöldségek stb. Nekem az Aldis vollkorn kenyér vagy Ceres féle grahamkenyér jött be (8-9 g CH/szelet). Reggelire tejterméket sajt kivételével, ill. gyümit nem szabad enni, mert nagyon felviszi a cukrot. A tízóraiban már lehet 10 g gyors felszívódású is.

37 hkm

2014. jún. 29. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!