Terhességi cukorbeteg lettem és a doki koraszüléssel ijesztget! Járt már így valaki? Nyugtassatok meg! :- (
Biztos jól van beállítva a diétád? Nekem nem kellett ugyan inzulin, de speciel én már nagyon korán 15 g CH-ra lettem pl reggelinél beállítva, nem ihattam tejet (nagyon megemelte) stb...
Diétás naplót kellett vezetnem a mért cukor eredményekkel és hetente beszéltük át a diétát, folyamatosan változtattak , ide-oda pakolgatták a CH mennyiségeket az eredményektől függően, és alkalmazkodtunk ahhoz, hogy mit hogyan tolerál a szervezetem.
Én 13 hetesen kezdtem el diétázni, már akkor kiderült, szóval fél évnyi rutinom lett a végére... Neked mikor, mennyi idős terhes vagy? A terhesség legvégére már javulni szokott az eredmény pl, nekem ez be is jött, az utolsó egypár hétben már sokkal többet ehettem.
Mindenképp felkeresnék egy hozzá értő dietetikust, mert az egyetlen dolog, amit még tehetsz, hogy a diétát ellenőrizteted. Nagyon rossz inzulin háztartás kell ahhoz, hogy egy korrekt 30g-os reggeli mellett, ami megfelelő minőségű szénhidrátból áll össze közel 10-es cukrot mérj. Megértem, van ilyen, de én itt hibákat gyanítok.
Amúgy sajnos igaz, a cukorbeteg kismamáknak nagyobb babájuk lehet kezeletlen cukorbetegség esetén és ilyenkor gyakoribb a császár, sajnos.
(én is diétázom évek óta, terhesség előtt, alatt és után is, IR-es vagyok)
Sajnos, azt kell mondjam, a dokid nem ijesztget, hanem felkészít a legrosszabbra.
Gondolom, neked is elmondták a lehetséges szövődményeket, miért is kell a kezelés.
Úgy tűnik, annak ellenére, hogy betartod a diétát, inzulint is kapsz, mégsem tolerálja jól a szervezeted a terhességet. A diabetológus mit mond? Mikor voltál nála, mikor volt vérvételed? Volt összehasonlítás az étkezés utáni értékeknél a vénás vérnek és a gépeden mértnek? Biztos, hogy jól mér a géped?
(Én új gépet vettem, mert a régi vacakolt, elkezdtem nem kiugróan rossz, de magasabbakat mérni az eddig bevált, betartott diétával. Csináltunk egy összehasonlítást, a gépnél 5,5, a laboros vér 3,8 volt.)
Egyébként inkább legyen picit koraszülött, vagy progis császár a vége, de szülessen meg egészségesen a baba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!