Allergiára szedett valaki terhesség alatt Telfast?
Sajnos el kell hogy keserítselek. én asztmás és allergiás vagyok. nekem is áprilistól tart a szezon, de elhúzódik egészen novemberig. iszonyat az egész, állandó orrdugulás, és orrfolyás, köhögés, szemkönnyezés, szinte 3 havonta megyek olyankor vissza a gondozóba. amikor megtudtam hogy babát várok egyből felkerestem a dokimat aki változtatott az asztma gyógyszeremet, és azt mondta allergiára NEM szedhetek semmilyen gyógyszert, CSAK homeopátiás szert! egyedül az Opatanol szemcseppemet hagyta meg. én is nemsokára felkeresek egy patikát és jön a probálgatások kora :-(
neked mit mondott az orvos?
Én terhesség előtt szedtem, de le kellett állni vele, mert szteroidos... Nekem poratkaallergiám van, sajnos mindig... :o( És már közel 4 éve nem szedhetem, mert két gyermekünk született, és szoptatás alatt sem lehetett. Amit nekem sikerült: rátaláltam a Nazalese Pollen Stopra, amit minden nap használhatok, teljesen ártalmatlan, csökkenti a nyálkahártya irritációt, mert egy filmréteget képez rajta. A szememre a szemész "engedélyezte" a szteroidos kenőcsöt, mert abból alig szívódik fel. De nekem összességében az éjszakák a rosszabbak, a fekvőhelyen levő poratkák miatt, nekem nem annyira nehéz mint Neked...
Allergológussal kell konzultálni egyébként, hogy mit lehet és mit nem... (Tüdőgondozóban)
Legjobbakat!
az első válaszoló vagyok.
nekem is mindenféle gaz mellet még poratka, és porallergiám van. de a legrosszabb az ápr-nov időszak. novembertől meg előjön az asztmám és tart májusig.
megpróbálom azt az allergiás valamit amit írtál kedves második. Én a Sterimar orrspray használom, egyenlőre még jó...
ja, én 13 hetes vagyok.
kedves kérdező, mindenképpen keresd fel a dokidat, de úgy látom akkor nem csak az enyém tiltott le a gyógyszerekről.
Szia!
Igen, szedhetsz telfastot, én 17 hetes kismama vagyok, ugyan ezzel a problémával, és megkérdeztem a dokimat, azt mondta, hogy nyugodtan szedhetem.
Egyébként a Telfast NEM steroidos!!! Csak elég megnézni a betegtájékoztatót.
A gyógyszertárban úgyis azt fogják mondani, hogy ne, de a dokid azt fogja, hogy nyugodtan, enyém is ezt mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!