Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a mostani őrület, hogy...

Mi ez a mostani őrület, hogy a kismamák nem szednek semmilyen vitamint terhesség alatt, pedig aztán egyáltalán nem étkeznek változatosan?

Figyelt kérdés
Fogai romlanak, körme szakad, de ő nem szed, mert az káros....
2015. okt. 31. 13:22
1 2
 11/17 Ditta323 ***** válasza:
72%

Úgy, hogy a baba a szervezettől veszi el a neki szükséges vitaminokat. Én sem szedtem semmilyen xart, bocsi magne b6-ot kb 1-1,5hónapig, mert meghatott és akármit ettem mentem wc-re, és nem volt buli a hasmenés..

Amúgy én zöldséget és gyümölcsöket anyuéktól kaptam, hiába laktam terhesen városon és traktált a védőnő a bolti nem olyan szöveggel, mikor közöltem az lehet, de ez kertből van... Ebből csak azt akarom kihozni, hogy nem tudhatod honnan szerzik a gyümölcsöt, zöldséget.

Vitaminokat messziről kerültem és mégis tökéletes volt végig a vérképem (Védőnő is csodálkozott, hogy hogy lehet) fogam sem romlott, még szuvas sem lett, pedig fél évente jártam fogorvoshoz...

2015. okt. 31. 14:02
 12/17 anonim ***** válasza:
9%
Én a 15. hétig szedtem a vitamint és pont a nőgyógyászom állította le a szedését. Mondván most már a nehezén túl vagyunk, felesleges szednem, különben is híztam tőle rendesen. És csodák csodája nincs semmi bajom se nekem se a babának (teljesen átlagos méretű, szépen fejlődő bébi). Még pocak keményedésem sem volt soha, szóval leszólhatsz azért is, hogy még egy darab magnéziumot sem kellett bevennem. Lehet, hogy szerinted őrölt vagyok, mert hallgatok a nőgyógyászomra, de ez már az én dolgom. :) Egyébként nem tudom téged miért zavar? Én nem szólok be senkinek és nem is érdekel, nem ítélkezek azon, hogy ki szed vagy éppen nem szed vitamint. Saját dolga. :)
2015. okt. 31. 14:24
 13/17 anonim ***** válasza:
* őrült :)
2015. okt. 31. 14:25
 14/17 anonim ***** válasza:

"Számomra az, aki szerint a mostani átlagos élelmiszerboltban vásárolt termékek, zöldségek és gyümölcsök elég vitamint tartalmaznak, szimplán buta ember."

No, én nem szedtem, viszont kíváncsiságból kértem a dokimtól beutalót olyan vérvizsgálatra, ami a nyomelemeket, vitaminokat is nézi. Egyedül a vas volt alacsony (de ilyen gondom régebben is volt), így a folsav mellé csak vasat szedtem, meg C-vitamint.

2015. okt. 31. 14:59
 15/17 anonim ***** válasza:

ha nekik is lenne olyan laborban dolgozo baratjuk mint nekem, aki elmondja hogyan keszul a telen piros paradicsom es mit tartalmaz a fejes salata ami 4 het utan se fonnyad, valoszinuleg nem hajtogatnak allandoan azt hogy nincs szukseguk a vitaminra mert olyan egeszsegesen taplalkoznak.

egy volt vitamin ellenes

2015. okt. 31. 19:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Terhesvitamint én sem szedtem, hülyeségnek tartottam az árához képest, de vitaminokat pótoltam az orvos utasítása szerint és a terhesség előtti szükség szerint is.

Sajnos a vitaminpótlást egyelővé tették a terhesvitaminokkal, amik önmagukban nem elegek, vagy feleslegesek és drágák. Én szerintem ez az oka, hogy sokan semmit nem szednek, az orvosnak meg nincs ideje előadást tartani mindenkinek.

2015. okt. 31. 19:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Ha valaki a kérdést pontosan elolvassa, akkor láthatja, hogy azokról beszélek, akiknek már külső jele is van a vitaminhiánynak, de meg vannak arról győződve, hogy ez így jó. Azt is írtam, hogy nem étkeznek változatosan, mert napok óta pl. csak a sajtospogácsát tudja megenni. Én nem ítélek el senkit, csak kíváncsi vagyok, hogy mi indítja a kismamákat erre a döntésre. Akiknek meg jó volt a laborjuk, azok gondolom azért figyeltek többnyire a vegyes táplálkozásra.
2015. okt. 31. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!