Mi ez a mostani őrület, hogy a kismamák nem szednek semmilyen vitamint terhesség alatt, pedig aztán egyáltalán nem étkeznek változatosan?
Úgy, hogy a baba a szervezettől veszi el a neki szükséges vitaminokat. Én sem szedtem semmilyen xart, bocsi magne b6-ot kb 1-1,5hónapig, mert meghatott és akármit ettem mentem wc-re, és nem volt buli a hasmenés..
Amúgy én zöldséget és gyümölcsöket anyuéktól kaptam, hiába laktam terhesen városon és traktált a védőnő a bolti nem olyan szöveggel, mikor közöltem az lehet, de ez kertből van... Ebből csak azt akarom kihozni, hogy nem tudhatod honnan szerzik a gyümölcsöt, zöldséget.
Vitaminokat messziről kerültem és mégis tökéletes volt végig a vérképem (Védőnő is csodálkozott, hogy hogy lehet) fogam sem romlott, még szuvas sem lett, pedig fél évente jártam fogorvoshoz...
"Számomra az, aki szerint a mostani átlagos élelmiszerboltban vásárolt termékek, zöldségek és gyümölcsök elég vitamint tartalmaznak, szimplán buta ember."
No, én nem szedtem, viszont kíváncsiságból kértem a dokimtól beutalót olyan vérvizsgálatra, ami a nyomelemeket, vitaminokat is nézi. Egyedül a vas volt alacsony (de ilyen gondom régebben is volt), így a folsav mellé csak vasat szedtem, meg C-vitamint.
ha nekik is lenne olyan laborban dolgozo baratjuk mint nekem, aki elmondja hogyan keszul a telen piros paradicsom es mit tartalmaz a fejes salata ami 4 het utan se fonnyad, valoszinuleg nem hajtogatnak allandoan azt hogy nincs szukseguk a vitaminra mert olyan egeszsegesen taplalkoznak.
egy volt vitamin ellenes
Terhesvitamint én sem szedtem, hülyeségnek tartottam az árához képest, de vitaminokat pótoltam az orvos utasítása szerint és a terhesség előtti szükség szerint is.
Sajnos a vitaminpótlást egyelővé tették a terhesvitaminokkal, amik önmagukban nem elegek, vagy feleslegesek és drágák. Én szerintem ez az oka, hogy sokan semmit nem szednek, az orvosnak meg nincs ideje előadást tartani mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!