Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez a mostani őrület, hogy...

Mi ez a mostani őrület, hogy a kismamák nem szednek semmilyen vitamint terhesség alatt, pedig aztán egyáltalán nem étkeznek változatosan?

Figyelt kérdés
Fogai romlanak, körme szakad, de ő nem szed, mert az káros....
2015. okt. 31. 13:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Hadd találjam ki: van EGY darab ilyen ismerősöd, majd a kérdés kiírására ebből "a kismamák" lett.
2015. okt. 31. 13:25
 2/17 A kérdező kommentje:

A környezetemben nagyon sok kismama van (munkámból adódóan), és ezt hajtogatják, a többesszám helytálló.

Köszönöm.

2015. okt. 31. 13:30
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Ahhoz, hogy tudja, mit csinál, tanultnak és olvasottnak kell lenni. Számomra az, aki szerint a mostani átlagos élelmiszerboltban vásárolt termékek, zöldségek és gyümölcsök elég vitamint tartalmaznak, szimplán buta ember. Ha munkaköröd kapcsán találkozol ilyen kismamákkal, akkor tanítsd őket, lásd el őket megfelelő információval, mert lehet, hogy azt hiszik, hogy amit esznek, az egészséges. Legalábbis merem remélni, hogy információhiány az oka, és nem szándékos önpusztítás. De ezt nem hiszem.
2015. okt. 31. 13:33
 4/17 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy szándékos önpusztítás lenne, csak azt látom, hogy sok kismama úgy követ egy divathullámot, hogy nem is tájékozódik, hogy mi az alapja. Ahogy van lehetőségem, igyekszem megosztani a véleményemet erről, de alapvetően ez mindenkinek a magánügye, úgy gondolom.

Azt nem értem én sem, hogy hogyan tudják minden nap azt a bizonyos mennyiséget bevinni mindenből, amire a magzatnak napról-napra szüksége van? Aki egy picit is utánanéz, akkor rájön, hogy ez nagyon nagy tudatosság mellett lehetséges csak, vagy inkább képtelenség!

2015. okt. 31. 13:39
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Mostanság divatos azt állítani, hogy a terhesvitamintól nagyobb lesz a baba és azt tapasztalom, hogy ettől sokan félnek.
2015. okt. 31. 13:45
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

1-essel tudok egyetérteni. A koromból adódóan körülöttem is sok kismama van, mindegyik szed, szedett terhesvitamint, sőt folyton megy róla a téma, hogy melyik készítmény a jobb, rosszabb. A nőgyógyászom már terhesség előttre is javasolta a folsavat.

Én inkább úgy látom, hogy a vitaminzabálás a divat, pedig ennek is vannak árnyoldalai.

Vagy pl. tele a tv a terhesvitaminok reklámjaival, eddig a folsav volt a menő, most már legyen inkább metafolin, mert állítólag a magyar nők (ez eleve hülyeség) nem tudom hány százalékánál csak ebben a formában szívódik fel a folsav. Magyarul vegyél másik terméket, amit eddig szedtél rossz, újabb 3-4 ezer forintot szednek ki minden kismama zsebéből.

Szerintem egyébként vitamin nélkül is lehet csinálni, de tény, hogy akkor be kell vinni élelmiszerből a megfelelő mennyiséget, amit nehéz meghatározni és ellenőrizni is.

Szerintem néhány példából nem érdemes általánosítani, vagy az is lehet kérdező, hogy olyan helyen laksz, ahol inkább szegények laknak és nem telik nekik vitaminra, vagy beköltöztél valami ezo-oltásellenes szektába, másra nem tudok gondolni.

2015. okt. 31. 13:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az orvosom mondta, a verkepem alapjan kb a 2. Trimeszter kozepe tajan, hogy eleg ha csak par naponta szedem a vitamint, nem kell minden nap.

Ezt amugy a vedonom is emlitette, egymastol teljesen fuggetlenul.

A verkepem azota is tokeletes.

Akikkel te talakozol kedves Kerdezo, ok egyaltalan nem szedik, vagy ok is igy, mint en?

(Elso terhessegemnel ugyanez volt a tanacs)

33 hkm

2015. okt. 31. 13:52
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

Igen, sokan hiszik azt, hogy óriásbaba lesz a vitamintól, többektől hallottam én is, pedig tuti nem függ össze. A gyerek genetikáján múlik, hogy mekkorára nő. Én az elejétől szedek Gravidàt, épp akkorák a babám méretei, mint amit a magzatfejlődéses táblázatok írnak.

28+1 hkm

2015. okt. 31. 13:53
 9/17 A kérdező kommentje:

Nem dolgozom szegény környéken és tehetős családokról van szó, úgyhogy a szegénység/pénztelenség nem ok.

Persze, minden oldalnak megvannak a túlkapásai, de számomra ez nagyon szembetűnő és tömény. (No vitamin)

A kettő között lenne szerintem a megoldás, az utolsó trimeszterben én már biztosan nem szednék.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2015. okt. 31. 13:57
 10/17 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem szedtek/szednek.
2015. okt. 31. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!