Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség másfél éves nagytest...

Terhesség másfél éves nagytestvérrel?

Figyelt kérdés
Van egy 5 éves kislányom és egy egy éves múlt kisfiam. Szeretnénk belevágni a harmadik babás próbálkozásba. A 2. terhességem alatt a lányom már ügyes önálló volt. Ami miatt legfőképpen aggódom, az az emelgetés. A kisfiamat nyilván még emelni kell kádba, etetőszékbe,ágyból ki -be, az utcán, pláne ha hiszti van , kapálózás. Igazából ez az egyetlen dolog, amiről nem tudom elképzelni, hogy csinálnám. Mindkét terhességet végig dolgoztam, nem hagytam el magam, de nem emelgettem nehezet. Tapasztalatok, ötletek, tanácsok?
2015. okt. 28. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Várnék egy-két évet.
2015. okt. 28. 18:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Mindeképpen belevágunk. Kérdésre léci!
2015. okt. 28. 18:50
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Nekem 14 hónap van a 2 első gyerkőc között. nem volt választásom és a fiam nagyon nagy baba volt, majd 10 kg volt 7 hónaposan :)

Nem volt gond, minden csináltam vele, emeltem, fürdettem, sétáltunk, háztartás stb...annyi, hogy a 2. fiam a 36. hétre született, de a doki szerint nem ez miatt és a súlya miatt nem is lett gond :) 3 nap múlva otthon voltunk

2015. okt. 28. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Hozzá vagy szokva a súlyához, ha minden rendben lesz a terhességgel, a szokásos súly emelése sem volt gondot okozni.
2015. okt. 28. 19:34
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Az én fiam 20 hónapos és 8 hetes vagyok a tesóval. 10 kiló de estére megérzem az emelgetést utána való szaladgálást. Mikor a kisfiamat vártam a 36. hétig dolgoztam most jobban lefáradok tőle mint a munkától pedig iskolában dolgoztam volt ott jó sok "gyerekem " 😊
2015. okt. 28. 19:40
 6/12 anonim ***** válasza:
51%

Az én kisfiam 14 hónapos, és most vagyok a 23. hétben a tesóval - tervezett baba ő is. Az első 12 hétben volt rosszabb, egyrészt a nyári nagy meleg miatt, másrészt a folyamatos hányinger miatt. A pelenkát öklendezve cseréltem. :D Ráadásul augusztus óta kvázi egyedül vagyok, a férjem kint van a határnál.

Az emelgetéssel nincsen gond - még -, és aktívan hordozom is a fiamat. Azt szokták mondani, hogy egészséges terhesség esetén, amit a teherbeesés előtt életvitelszerűen csináltál, az nem fog megártani a várandósság alatt sem. Hangsúlyozottan egészséges, problémamentes terhességről van szó.

A pocakod nem egyik napról a másikra lesz hirtelen nagyobb, hanem fokozatosan, szóval hozzá fogsz tudni szokni a növekvő terheléshez. Amire én nagyon figyelek, hogy lehetőleg ne rúgja meg a hasamat pelenkázás közben, és persze csak annyira terhelem le magam, amennyire bírom. De simán sétáltunk augusztus végén három órát a városban úgy, hogy rám volt kötve a gyerkőc, meg se kottyant - de én ehhez ugye hozzá vagyok szokva. Mivel te is hozzá vagy szokva ahhoz, hogy emelgeted a fiadat, így ez önmagában nem fog problémát okozni, ha egyébként nincs gond a terhességgel.

De a legtisztább az, ha megkérdezed erről az orvosodat. ;)

2015. okt. 28. 19:40
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

Én 17 hetes terhes vagyok babám 20 hónapos. Én is ugyanúgy csinálok mindent emelni kell ahogy írtad is a példában. Egy egészséges terhességnél ez nem lehet probléma, persze azért mértékkel és óvatosan!! Van úgy h azt akarja h vegyem fel ilyenkor leguggolok hozzá és átölelem, tehát elterelem a figyelmét aztán mutatok neki vmi játékot és együtt játszunk ülve, pl fürdésnél vagy etetésnél vagy néha altatásnál elkerülhetetlen az emelés (13 kg) :)

bár nyilván nehezebb lesz majd fél idő után nagyobb pocival, de megoldható :)

2015. okt. 28. 19:44
 8/12 anonim ***** válasza:
36 hetes vagyok a másodikkal, az első 2 éves lesz nemsokára. Kénytelen volt megtanulni dolgokat, hogy mi fér bele és mi nem. Emelgetem néha, de már egyre ritkábban. Jól megy, nem volt fennakadás. De utcára kettesben már nem megyünk le babakocsi nélkül sétálni, mert ha kirántja a kezét és elfut, nem érem utol időben. Ezért kocsival megyünk, és ha hisztizik miatta, sajnos nem tudok mit tenni. Ez van. De ez is csak 2-3x fordult elő, aztán megértette, mert mindig elmondtam neki, hogy én már nem tudok úgy futni, legyen türelemmel. Így is tett. Kádba apukája teszi, ő fürdeti minden este, széken ülve eszik már, így marad a pelenkázó még, ami magas és emelni kell, ott néha rugdos, de akkor nagyon határozottan megmondom, hogy nem szabad. Volt ebből is némi konfliktus, de nem jelentős. Nagyon jó kondiban vagyok mellette, nem bántam meg, hogy így vállaltunk babát.
2015. okt. 28. 20:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk nem egész két év a korkülönbség. Végig emelgettem pocakosan a 15 kilós nagyot. Nem volt semmi gond, csak egy idő után magasra kellett emelni, hogy a pocakom fölé kerüljön.
2015. okt. 28. 22:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim között 26 hónap van. A nagy 17 kiló bolt a 2 éves státuszon...muszáj volt emelgetnem, mert nagyon anyás volt, igazából még szülés előtti nap is lógott rajtam. A babának semmi baja nem lett, időre született. De ami miatt kerülgetni kéne az emelgetést, amennyire lehet: nem a babának lesz baja, hanem neked és nem most, hanem 10-15-20 év múlva. Ugyanis kilazult kötőszövetekkel nagyobb súlyt emelni elég kockázatos. Aztán majd évek múlva érzed meg. Az én derekam és a csípőm már odavan, pedig csak 3 éves a kicsi.
2015. okt. 29. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!