Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi depresszió vagy...

Terhességi depresszió vagy jogos kiborulás? Megbántott, pedig csak rá számíthatok!

Figyelt kérdés

Férjem általában kedves velem, néhány havonta van egy kirohanása. Most, hogy babánk lesz, még figyelmesebb volt velem, de tegnap este előjött az agresszív énje. Egyik pillanatról a másikra elkezdett ordítozni, csapkodni. Aztán mutatta mit vesz magának, kérdezte, hogy szeretnék-e én is valamit, bár nekem úgysincs rá pénzem. Nagyon szerettem volna egy babavárós könyvet, de inkább nemet mondtam.

Közös kasszán vagyunk. Táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, nem tudok sehova menni, mert egész nap hánynom kell. Ő az egyetlen kapcsolatom a külvilággal. Minden nap számoltam vissza az órákat, hogy mikor jön haza. Tegnap is több mint tízszer hánytam, remegtem, szédültem egész nap, mégis meleg vacsival vártam. És akkor ő csapkod, kiabál. Nem érti meg, hogy nem tudok annyi házimunkát elvégezni, mint amikor dolgozom. Azt mondja ő tart el, pedig a táppénz előtt én hoztam haza többet.

Reggelre megbánta, békülne. De nekem nem megy. Ő volt az egyetlen támaszom, mégis hátba támadott. Tegnap este óta csak bőgök, már nagyon dagadtak a szemeim. Pedig hónapok óta még csak nem is veszekedtünk. Nem akarok elválni, a babának apa is kell, de most úgy érzem, ezt soha nem tudom neki megbocsátani.

2015. okt. 27. 13:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Sajnállak,írdatlan nagy bunkó a férjed!Ha nem írod le ezt akkor el sem hiszem hogy van ilyen.Rászoktattad arra hogy ki van nyalva a s@gge és ezt meg is szokta a szentem,biztos anyukájától is ezt szokta meg.És önző módon viselkedik,az meg még így kívül állóként nekem is rosszul esett hogy te szeretnél-e valamit,ja nincs rá pénzed?? Atya ég!Valahogyan ezt rakd helyre még most az elején,mert akkor mi lesz később mikor a baba miatt több lesz a kiadásotok.Azt szokták mondani,hogy a gyerek egy jobb kategóriás autó fenntartási költségeivel egyenlő...akkor mi lesz? Csak remélni merem hogy ez nem mindennapos nálatok és hogy betudható a feszültebb babavárós napoknak.
2015. okt. 27. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:

Itt valami más húzódik meg a háttérben, de gondolom ezt te is sejted. Próbáltatok már leülni és megbeszélni, hogy őt mi nyomasztja?

Mert előfordulhat olya is, hogy a terhesség miatt a férfi érzi úgy, hogy minden figyelem elfordul tőle és ez frusztrálttá teheti.

Ne a dobozokról beszélgessetek, az egyértelműen csak "épp rosszkor, rossz helyen" volt. Hanem az érzéseitekről, főleg az övéről. A tiedet ismered, de az övét is?

2015. okt. 27. 13:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Te jó isten... Minden nap kétfélét főzől????

Ezt hogy fogod a baba mellett? Atyaég, nem irigyellek egy percig sem, nagyon kemény hónapok elé nézel. (ha nem változik meg és vele maradsz)

2015. okt. 27. 13:50
 14/18 anonim ***** válasza:

Én erre csak azt tudom mondani, hogy mi lesz, ha meglesz a baba ?

Mi lesz, ha a baba sokat fog sírni? Az is kiakasztja?

Ugyanakkor, semmit nem veszel magadnak, míg otthon leszel? Mert ugye táppénz után csed,gyed, majd gyes, ha nem mész vissza dolgozni. Nehéz helyzet a tied. Gondolom ő is feszült egy kicsit, nem lehet, hogy ő most több munkát vállal, hogy te táppénzen vagy? Ez miatt is lehet feszült.

2015. okt. 27. 13:55
 15/18 anonim ***** válasza:
63%
Emberek a szarnak szaporodtok ilyen állatokkal....
2015. okt. 27. 14:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Szegeny te, nem lehet egyszeru. Jo, az en ferjem sem egy mintaferj, de mikor terhes voltam, sot most sem a babaval nem varja el, hogy fozzek. Ha fozok orul, de nem varja el, eszebe sincs!

Nemhogy ketfelet, eszem megall.

A penz nalunk sem egyszeru, nem kapok sok gyest, o jol keres, es azert mindig felemlegeti, hogy o tart el..ugyhogy ez nem egyedi.

2015. okt. 27. 14:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha tényleg így van ahogy leírtad (és bocs de kételkedem, mert ennyire nem lehet bunkó az egyik és szolga a másik) akkor nagyon szomorú a helyzet.

Nézd te ismered, te szereted, te élsz vele együtt, de szinte borítékolható, hogy csak rosszabb lesz minden. Szerinted majd segít a baba körül, pelenkáz, fürdet, öltöztet vagy majd hazajön nagy büszkén, ő keresi a pénzt és megérdemli a fizetést?

Ha ennyire nem érti meg a rosszullétedet (ok lehet, hogy mint sok kismama te is túlzol kicsit, de azért az állandó hányás már nem gyerekjáték) akkor mit vársz később mi lesz? Mikor hetekig/hónapokig napi pár órát alszol, éjjel-nappal szoptatsz-fejsz-szoptatsz, a gyerek üvölt mindenért stb.

Persze lehet, hogy kifogod a világ legnyugodtabb babáját, te sem leszel stresszelős kezdő anyuka és a párod pedig magába néz és őszintén megváltozik...de szerintem a lottó esélyesebb.

Sajnos tanácsot adni nem tudok, mert te látod mit akarsz...de mindenesetre ez így nagyon nem jó, változtatnotok kellene együtt, megbeszélni, normálisan és közösen megoldani.

Az én házasságom is majdnem tönkrement az első gyerekünk születése utáni egy évben, piszok kemény év volt de túléltük és sikerült megoldanunk közösen. A második gyerek érkezése már semmiség volt ehhez képest, igaz fáradtak vagyunk de semmi probléma nincs már közöttünk. Kívánom nektek is sikerüljön megoldani!

2015. okt. 27. 14:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Huh, szegénykém. Változott valamit azóta a helyzet?
2016. febr. 20. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!