Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon el szeretném hagyni a...

Nagyon el szeretném hagyni a cigit minél előbb. Dohányzó kismamák tanácsát várom, olyanokét akiknek ez sikerült. A motiváció megvan, csak a módszer nem, lévén, hogy körülöttem mindenki püfékel?

Figyelt kérdés
Aktív dohányos voltam/ vagyok. A múlt héten derült ki, hogy 4 hetes terhes vagyok, ami mostanra már 5. Akkor két napig rá sem gyújtottam, viszont azóta megesett, hogy napi 5 szálat is elszívtam. Annyira szégyenlem magma, de egyszerűen nem megy, hogy egyik napról a másikra letegyem, már csak azért sem, mert a környezetemben dohányoznak, a munkahelyemen is mindenki és minden nap megvan a dohányzós “ceremónia”. Nagyon el szeretném hagyni a cigit minél előbb. Dohányzó kismamák tanácsát várom, olyanokét akiknek ez sikerült. A motiváció megvan, csak a módszer nem, lévén, hogy körülöttem mindenki püfékel?

2015. okt. 26. 09:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Megtanultam kötni xD :D Tudom, nem egy modern hobbi, de mindennél jobban lefoglalta a kezemet, simán vittem magammal mindenhova, idegesség elűzésére is tök jó. Az egész család sálat kapott karácsonyra (akkoriban csak az ment, nem is a forma volt a fontos:D)

És nem néztek meg még az utcán se jobban, mintha mondjuk nagy pocakkal cigiztem volna.

2015. okt. 26. 13:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

az elsőnél fokozatosan tettem le, nagyon megszenvedtem vele.

minden nap elhatároztam, hogy ma már nem gyújtok rá, aztán este elcsábultam és elszívtam 1-2 szálat, nem is tudom, talán a 10. hétig így ment, mikor is már annyira szégyelltem magam, hogy végre letettem. de kívántam így mantráztam magamban, hogy amint megszületik, majd cigizek újra. aztán persze szoptattam, de az is borzasztó volt, így mikor elválasztotta magát, másnap már cigiztem.

múlthéten fogtunk bele a tesó projectbe, így most tettem le, nem akarom azt amit előző terhességemnél végigszenvedtem. most letettem örökre, elhatároztam, hogy nem akarok büdös anyuka lenni meg tüdőrákba megdögleni a gyere(i)m felnövése előtt, undorító egy anyuka, főleg egy terhes anyuka cigivel a szájában :)

mondjuk most nyilván sokkal könnyebben megy, mert a gyerek előtt soha nem gyújtottam rá, csak ha aludt, vagy ha külön voltunk, így 6, max 10 szálat szívtam el naponta, így azért mérföld kövekkel egyszerűbb.

de nagyon büszke vagyok magamra, mindenkinek dicsekszem, nagy levegőket veszek, élvezem, hogy tiszta levegőt szívok, nincs semmi pótcselekvés. szerintem tényleg azért megy most könnyen mert örökre tervezem, magamban ezt eltettem, így nincs már mire vágyakoznom :)

sok sikert neked is, majd írj hogy haladsz!

2015. okt. 26. 18:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Még mindig nem jutottam sokra. Mostmár csak abban reménykedem, hogy eljön a rosszullét és hányingeres időszak és könnyebb lesz :)

Ja és köszi a kedves válaszokat.

2015. okt. 28. 12:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Senki sem fog tudni neked olyan valaszt irni, amiben benne van a recept arra, hogy abbahagyd a dohanyzast. Mert ilyen nincs.

Tippeket tudunk adni, van akinek ugy jo, ha egybol lerakja, a masik leirta hogy hogyan csokkentette nullara, megint mas meg azt, hogy hogyan foglalja le magat, hogy ne gondoljom a cigire.

Ne vard a rosszulletet, mert lehet hogy nem is lesz. Harmadik babat varom, az elso kettonel nem volt.

Es ha lesz is, akkor is lehet hogy kivanni fogod mert az agyad kivanja, nem a gyomrod.

Itt csak egy megoldas van: eros leszel es abbahagyod a dohanyzast. Nem magadra gondolsz, hanem a gyerekre. Ne legyint, hogy masnak biztos konnyebb, mindenkinek ilyen nehez es te is meg tudod csinalni, ha akarod. De amig kifogasokat keresel es elnezo vagy magaddal, addig nem fog menni.

Nem lenne ezzel baj, ha nem lennel terhes. De te az vagy.

Erre gondolj.

Menni fog, de most kezdd el es ne holnap.

2015. okt. 28. 14:55
 15/15 anonim ***** válasza:

szia én is babát várok és aktívan dohányoztam napi egy, de volt hogy többet is elszívtam mint egy dobozzal... Már mikor belevágtunk a "baba projektbe" akkor mondtam, hogy ha pozi lesz a teszt, nem cigizek tovább. A pozi teszt előtti nap egy egész dobozzal elszívtam. Reggel teszteltem, pozitív lett, akkor még elszívtam 2 szál cigit és azóta egy slukkot sem. Nem mondom, hogy nem hiányzik, mert hiányzik, ráadásul hab a tortán, hogy dohányboltban dolgozom. De azt szeretném, hogy egészséges legyen a babám és lebegjen neked is ez a szemed előtt, hogy minden slukk cigivel egy lélegzetvételt a gyermekedtől veszel el. Hogy állsz azóta?

sok szerencsét a leszokáshoz és boldog babavárást! 11hkm

2015. nov. 9. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!