Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplasma eredményem: egyik...

Toxoplasma eredményem: egyik pozitív (IgG), mellette hogy fertőzésen átesett, másik negatív (IgM). Mit jelent?

Figyelt kérdés
Jelentheti azt hogy korábban átestem rajta, tehát mostmár nem kaphatom meg? Vagy jelenleg negatív vagyok, de vigyáznom kell a terhesség végéig? Sajnos macskával élek egy fedél alatt.
2008. szept. 11. 11:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha ott van mellette, hogy fertőzésen átesett, akkor az azt jelenti, hogy már korábban volt ilyen fertőzésed, így a véredben található ellenanyag, így védett vagy a fertőzés ellen! Ennek ellenére nem árt az óvatosság, de elméletileg minden rendben lesz és nem kapod el újra!

20 hetes kismama

2008. szept. 11. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem akarok hülyeséget írni, de szerintem azt jelenti, amit Te is írtál, azaz korábban már átestél rajta, jelenleg pedig nem vagy fertőzött.

Ha vannak antitestek, akkor nem fogod mégegyszer elkapni.

Ha szobacicák és nem kódorognak el otthonról, akkor nem kell amúgy sem aggódni. Annyi, hogy az almot lehetőleg ne mi tisztítsuk, de ha mégis, akkor kesztyűben és maszkban, mert az ürülékükkel terjed a fertőzés.

2008. szept. 11. 11:22
 3/4 A kérdező kommentje:

köszi nektek, akkor kicsit megnyugodtam, mert amikor megláttam hogy pozitív, rögtön majdnem kétségbeestem, de aztán tovább olvastam... :S

néha kijár a macska, sajnos nem az én döntésem hogy itt van, de a közelébe se megyek (nem szimpatizálok vele...)

boldog babavárást a továbbiakban is!

2008. szept. 11. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Hat, ha mas elonyod nem is szarmazott a macskabol, akkor annyi, hogy atestel ezen a fetozesen, tehat vedett vagy ellene. Hidd el, jobb igy, nem kell ezen aggodnod.
2008. szept. 11. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!