Létezik toxémia fehérjevizelés nélkül?
3 hónapos a kislányom, akivel a terhesség végén állítólag toxémiás lettem. Azért mondom, hogy állítólag, mert mindenhol azt olvasom, hogy a toxémia alap tüneteinek egyike a fehérjevizelés, ami nálam sose volt. Megemelkedett valamennyire a vernyomásom, de ritkán ment 130 fölé, vizes voltam, nem vészesen, de júliusban, 40 fokban majdnem minden utolsó hónapos terhes vizesedik.
Amiért rám mondták ezt a diagnózist, az az, hogy NST-n mértek egy 160/100-as vérnyomást, erre befektettek, és a következő 3 napban 130 és 160 közt ugrált a vérnyomásom gyógyszerrel is. Csakhogy nekem fehérköpeny fóbiám lett, pontosan azért, mert a 32. héten a védőnő megijesztett azzal, hogy egy 132-es vérnyomásra rámondta, hogy lehet toxémiám van. Innentől kezdve bármikor mérte meg vagy ő, vagy valaki a kórházban a vérnyomásomat, 140 körül volt, ndkem viszont otthon mindig 115-130 közötti. Mikor befektettek, mondtam, hogy ez a helyzet, és hogy a kórházban valószínűleg nem fog lejjebb menni, de senki sem hitt nekem. Igazam lett, végül 3 nap után megcsászároztak. Abban a másodpercben, hogy kint volt a gyerek, és nem kellett már aggódnom, lement a vérnyomásom, amit nem értettek, hogy lehet. Nem is tudták fokozatosan leállítani a gyógyszeremet, ahogy akarták, mert már a béka segge alatt volt a vérnyomásom egyből.
Igazából vélemények érdekelnének, nekem gyanús, hogy ez nem volt toxémia. Egy másik orvos szerint is lehet, hogy semmi bajom nem volt, mégis akkor ezt diagnosztizálták.
Létezik toxémia fehérjevizelés nélkül? Akinek volt ilyen baja, mit gondol?
Igen, létezik fehérjevizelés nélkül.
Azt most már senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy neked tényleg az volt-e vagy mégsem.
110 fölött sose volt a második érték, a 100-at is tán egyszer érte el a kórházban, 90 fölött is csak azután volt, hogy befektettek. Magamnak mértem itthon a vérnyomást, tök normális értékeim voltak, és bent is mértem magamnak ugyanazzal a mérővel, ott már én is magasakat mértem.
Nem a császár miatt fontos amúgy, amúgy is programcsászárra voltam előjegyezve, mert farfekvéses volt a babám, ez annyiban befolyásolta, hogy két nappal előbb műtöttek 38+6 helyett 38+4 hetesen, mert úgyis bent voltam, és nehogy elszálljon a vérnyomásom teljesen. Igazából a jövőre nézve érdekel, szeretnénk majd még egy babát, de így nem tudom... semmi kedvem se rettegni a toxémiától, mert ugye annak sokkal csúnyább vége is lehet, se hetekig kórházban dekkolni.
Köszi az infókat.
Hát én nem voltam rosszul, konkrétan semmi bajom nem volt, nem éreztem a világon semmit. Sőt, 38 hetesen is vígan szaladgáltam bevásárolni meg mindenhova, nagyon jól bírtam a terhességet. Még mondtam is, hogy simán végigcsinálom újra bármikor.
Azt nem hiszem, hogy az orvosom a saját kényelme miatt császározott akkor, az eredeti időpontban is bent volt, ráadásul műtőbe volt aznap végig beosztva. Azt az időpontot is ő adta programcsászárra, szóval biztosan megfelelt neki.
Viszont én mindenhol azt olvasom, hogy ha már volt valakinek toxémiája, nagyobb az esélye, hogy megint lesz. Akkor ez nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!