Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha a párotok babát várna...

Ha a párotok babát várna mennyire igyekeznétek levenni a válláról a terhet?

Figyelt kérdés
Férfiként mennyire próbálnátok besegíteni a háztartásban? Ti főnzétek olykor a vacsorát, segítenétek a takarításban, vásárlásban...
2015. okt. 13. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Nekem ahhoz nem kellett terhesnek lennem, hogy segítsen a férjem. Mindketten dolgoztunk, így mindketten ugyanúgy csináltuk a házimunkát.

Amikor terhes voltam, akkor sem volt semmi másképp. Bár én végig jól voltam, és végig dolgoztam.

2015. okt. 13. 17:38
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Bár nálunk én vagyok a nő, de válaszolok ha nem bánod.

Az első terhességem, problémamentes volt, nem változott semmi itthon. Korábban sem csak én csináltam mindent. A vásárlást átvette, azt korábban főleg én csináltam, de terhesen nem akartam cipekedni.

Most viszont sokszor vagyok roszul, sokáig hánytam, fáradékony és aluszékony vagyok. A lányunkat főleg a férjem látja el, reggel ő kelti, öltözteti, délután ő viszi játszótérre, ő fürdeti.

2015. okt. 13. 17:48
 3/7 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem férfiaktól nem kapsz majd túl sok választ,többségben vannak itt a lányok :)

Ha a női oldalt is meghallgatod,akkor...Ezeket a dolgokat,amit konkrétan említettél,nem várom/várnám el.De más esetben jól esik egy kis figyelem,segítség,sokkal toleránsabb.Nálam még mindig van hányinger,fáradtság.Például este fél 10-kor már bezuhanok az ágyba (igaz,nem alszom jól éjjel) és ő mesél a kisfiunknak,ezt pár héttel ezelőttig felváltva csináltuk.Összegezve,igyekszik levenni a terhet.

2015. okt. 13. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:
45%

Mit csinál meg a párod, kérdező?

Eddig hogy volt a felállás?

2015. okt. 13. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

Egy nemterhes nö esetében is alapdolog, hogy a házimunka közös, mivel kb egyforma idöt töltünk a munkahelyen.

(Mi megegyeztünk, hogy kinek mi a feladata, amit szivesebben csinálunk, de természetesen ha kell, akkor a másiknak is besegítünk.)

Ha a nö terhes, akkor - amennyiben nincs semmi egészségügyi probléma -, ez a felosztás marad, de ha valami nehezebben (5 kg fölött) emelni kell, akkor abban segíteni illik.

A terheség viszont nem betegség, ezért nem is kell a terhes nöt betegként kímélni.

A kérdésben szereplö konkrét munkák: fözés - mindig közös, takarítás: a proszívózás/felmosás nem annyira nehéz, de megbeszélés szerint mindketten csinálhatják, a bevásárlásnál a cipekedés egyébként is a férfire tartozik.

2015. okt. 13. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
58%

Vásárlásban amúgy is illik segíteni, tehát pl. a 2 zsugor ásványvizet, meg a 2 kiló lisztet-cukrot stb. eleve nem a nőknek kéne cipelni. :D Takarítást is simán meg lehet osztani, hacsak nincs valakinél beteges tisztaságmánia (és hatalmas ház), egyáltalán nem vesz sok időt meg energiát igénybe. Főzni megint csak nem kell minden nap, legalábbis nem bonyolultat. Mindenesetre normál esetben egy nő sem fekszi végig a terhességét, aki eleve házias típus, az ugyanúgy csinálgatni fogja a dolgait. Az első néhány hónapban meg főleg, sokan a munkahelyükre is addig bejárnak, amíg csak lehet.

Én azt mondom, mindig mindenre kérdezz rá, és ha kéri, akkor segíts. Magadtól ne kezdd el átvenni az összes munkáját, mert egy sértődött, unatkozó terhes nőnél veszélyesebb nincs. :D

2015. okt. 13. 18:51
 7/7 anonim ***** válasza:
nálunk az a felállás, hogy ő dolgozik, én már itthon vagyok, így a háztartást természetesen én látom el, míg ő a pénzt keresi.
2015. okt. 14. 13:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!