Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiderült, hogy még nem fertőző...

Kiderült, hogy még nem fertőződtem meg toxoplasmával. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés

Kertes ház, vannak kint macskáink (egyik sem kismacska), az egyértelmű, hogy hozzájuk sem nyúlok!

Ezen kívül még vmi?

2015. okt. 12. 14:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez volt, pedig gyerekkoromban volt macskánk, családiban laktunk mi is. Én kerültem a macskákat, ennyit tettem. Mást nem.
2015. okt. 12. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Van, nyers húsok fogyasztása és szennyezett zöldségek útján is bele lehet futni, szóval alaposan meg kell mosni a zöldségeket és gyümölcsöket illetve alaposan átfőzni/sütni a húsokat.

Macskának az ürüléke veszélyes csak. Mivel kinti macskák, értelme sincs ellenőrízni őket, ha nem fertőzöttek is változhat bármikor. Benti macskánál megoldható, hogy megvizsgálni a cicát és ha ő nem hordozó, akkor nem kell tartani tőle csak nem kaphat nyers húst. De kintinél ez sem így megy ugye.

2015. okt. 12. 14:25
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Hozzajuk nyulhatsz, sot bent is lehetnek, csak az almot ne takaritsd, ennyi.

Egyebkebt rosszul mosott zoldsegtol, gyumolcstol nagyobb eseky van elkapni.

A toxoplazma a macskak urulekeben van, ezert veszelyesek a zoldsegek gyumolcsok.

Plusz kerteszkedni csak kesztyuben.

2015. okt. 12. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, ahogy a fentiek írják.

Én is így voltam, még a második terhességemre sem estem túl a fertőzésen.

A dokim úgy fogalmazott, hogy "tatár beefstek-et nem eszik, kecskesajtot nem eszik, macskát nem csókolgat"!

2015. okt. 12. 16:19
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Az almuk odakint van a kertben :D

Be nem szoktak jönni, megvannak tanítva :)

2015. okt. 12. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!