Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mekkora az esély rá, hogy HIV...

Mekkora az esély rá, hogy HIV vírussal fertőződtem?

Figyelt kérdés
Nem szexeltem rohadt sok emberrel, nem erről van szó, viszont 2 hete lefeküdtem egy sráccal, akiről tudom hogy rengeteg szexuális partnere volt már és saját bevallása szerint sosem használ gumit. Nekem ő volt a 2. Szexuális partnerem. Lehet hogy már be is beszélem magamnak, de pár napja nagyon fáj a torkom amikor reggel felkelek és félek, hogy esetleg ez egy kezdeti tünet. Mihez kezdjek? Kihez forduljak? 20/L
2014. aug. 6. 10:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát menj el egy AIDS-szűrésre, aztán megtudod, hogy mi a helyzet. De azért nem hemzsegnek Európában annyira az AIDS-esek, bár kétségtelenül kockázatot jelent, hogy a srác fűvel-fával.
2014. aug. 6. 10:48
 2/22 anonim ***** válasza:

Két hét alatt még ha meg is fertőződtél volna, akkor se lennének tüneteid.

Ha nagyon félsz, akkor menj el egy ingyenes szűrésre. Mondd el, hogy mit tudtál meg a pasiról, hogy miért szeretnéd.

2014. aug. 6. 10:49
 3/22 A kérdező kommentje:
De ilyenkor kihez kell mégis fordulnom? Mert gondolom nem a háziorvoshoz.
2014. aug. 6. 10:51
 4/22 anonim ***** válasza:

Eredménytől függetlenül jelenleg biztos, hogy csak bebeszéled magadnak, mert az AIDS-et még a legérzékenyebb teszt sem mutatja ki a 6. hét előtt. Ha ez csak 2 hete történt kizárt, hogy tüneteket okozna.

Egyébként pedig guglizz rá, hogy anonim ADIS teszt és 4 hét múlva már mehetsz is. Több ilyen hely is van az országban.

2014. aug. 6. 10:54
 5/22 anonim ***** válasza:
ugye tudod, hogy az AIDS egy nagyon sokáig lappangó vírus? szerintem csak az a bajod, hogy bebeszéled magadnak hogy beteg vagy
2014. aug. 6. 10:56
 6/22 anonim ***** válasza:

Két hét valóban kevés, de az igaz, hogy átlagosan 3-6 héttel a fertőzés után kialakul egy rövid lefolyású influenzaszerű betegség, amit akár évekig tartó tünetmentesség követ.

Ha biztosra akarsz menni, akkor keress fel egy STD szűrést, mivel a HIV-en kívül még sok mást elkaphattál.

2014. aug. 6. 11:09
 7/22 A kérdező kommentje:
Nagyon félek, de bízom benne hogy nem lesz semmi baj. Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 6. 11:26
 8/22 anonim ***** válasza:
Ha elmész egy sima véradásra és kiderülne,hogy AIDS-es vagy ők értesítenek.
2014. aug. 6. 11:39
 9/22 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek próbáljam meg ezt a véradás dolgot? Ott mindenhol szűrik az AIDS-t? És mindenképp értesítenek?
2014. aug. 6. 11:42
 10/22 anonim ***** válasza:
Igen,és igen!
2014. aug. 6. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!