Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem, de soha nem...

Teherbe estem, de soha nem akartam gyereket. Nem tudom elvetetni, még csak 9 hetes, de nem bírom elviselni a gondolatot, hogy baja essen. Viszont nem tudom elképzelni magam anyaként. Szerintetek van esély arra, hogy ez változzon?

Figyelt kérdés
Volt valaki hasonló helyzetben? Ha már most így érzek iránta, akkor lehet, hogy szülés után teljes lesz a szerelem?
2015. szept. 28. 15:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

29 éves vagyok.

6 hetesen voltam ultrahangon, de akkor még csak egy kis pötyi látszott. Doki azt mondta, hogy 12 hetesen kell mennem újra, addigra már biztos egész kis ember formája lesz :)

2015. szept. 28. 17:33
 12/21 anonim ***** válasza:
63%
na hat , a korod is megfelelo a gyerekhez :D sok boldogsagot kivanok ! :D
2015. szept. 28. 17:36
 13/21 anonim ***** válasza:
60%
Gratulalok es sok boldogsagot!!! Nekem ikreim vannak!! A vilagon a legcsodalatosabb erzes, ugy orulj neki, h babad lesz!! ;)
2015. szept. 28. 17:50
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
De aranyos vagy! Én a másodikat várom és pont ugyanúgy be vagyok tojva, mint az első előtt, pedig elvileg én már anya vagyok :D ez teljesen természetes dolog! Majd elmúlik! Megöleled, összeszoktok és olyan csodálatos dolgokat tapasztalsz majd meg vele, általa, amikre eddig még soha nem is gondoltál! Fárasztó, nehéz, sokszor embert próbáló tud lenni (főleg az alváshiány az elején), de egy igazi önismereti kurzus anyává válni. Nagyon sokat ad, lelkileg és testileg is, szerintem. Kihordani egy babát, életet adni neki, nevelgetni, figyelni, ahogy nyílik az értelme, átadni neki mindent, amit te magad is tudsz és a szemén keresztül nézni a világra... döbbenetes dolog! Majd meglátod! :)))))))) N32
2015. szept. 28. 17:55
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Én "mindig" gyereket szerettem volna. Amikor pozitív lett a tesztem és sírva fakadtam,hogy most mi lesz,nem akarok most gyereket... Immár 4 éves a nagyobbik. Mikor a másodikkal lettem terhes,akkor szintén előtört bennem ez. Soha nem bántam meg és nem is fogom. Ők az életem értelmei,miattuk a legnagyobb bajból is van mindig kiút :) Hidd el teljesen megfog változni a véleményed és nagyon jó anyukája leszel a babádnak :)
2015. szept. 28. 19:23
 16/21 anonim ***** válasza:
88%
Van egy 2 éves lányom és 20 hetes terhes vagyok a második babával.. A lányom előtt (nem tervezett volt) én sem akartam gyereket, nem is szeretem őket (a sajátomon kívül), nem értek hozzájuk! A mai napig nem érzem magam anyának, bennem semmit nem változtatott a létezése, persze nagyon szeretem én gondját viselem, de valahogy ez a mindig hallott "életem értelme, abban a pillanatban ahogy először megláttam blabla" teljesen távol áll tőlem.. S Biztosan rossz anya vagyok ezek miatt, de szerintem hülyeség hogy mindenkiből azonnal más ember lesz amint megszületik a gyermeke, csak szerintem ezt nem merik kimondani! Ha így érzel (hogy nem bírnád ha baja esne) biztosan nem lesz gond, csak nem szabad rágörcsölni a dologra! Nem biztos hogy egyből szülés után lesz szerelem, de majd jön az is :) És tényleg úgy gondolom hogy ha valakiből szülő lesz, nem kell törvényszerűen gyökeresen megváltoznia!
2015. szept. 28. 21:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó anya leszel, ne aggódj! Ha már most törődsz vele és félted az azt jelenti, hogy felelős szülő leszel majd.

Amúgy nálam a valódi anyai érzés akkor alakult ki, amikor már személyisége volt a kislányomnak. Addig is szerettem persze, de másképp. Most várom a testvérét, aki 6-8 hét múlva megszületik,de érdekes módon az igazi szó szerint vett anyai szeretetet még csak a nagylányom iránt érzem, aki 2,5 éves, tehát már nem csak egy kis "ismeretlen", aki a hasamban kalimpál.

2015. szept. 29. 14:17
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

Na mi ma voltunk a 12 hetes ultrahangon, és mostantól kezdem elhinni.

Eddig csak a tudat volt, meg a nem nagyon akarom érzès.

De ma ahogy meglàttuk a kis ember formát és azt a sok mozgást, kalimpàlást, pici ujjacskàkat, mindjàrt megint elbőgöm magam :)))

Leírhatatlan, elkèpzelhetetlen, csodàlatos érzés, új élet, a legnagyobb CSODA!

Más ha elmesèli is biztos jó érzés, de amint meglátod a sajátod, elönt a gyönyörűség és àmulat :))) egész nap a kis mozdulatai járnak az eszemben, mosolygok egész nap :)))) annyira boldog vagyok!

Persze a hazafele utat vègigbőgtem. Túlcsordultam. Már most imádom ŐT!

Te is szt fogod érezni. :)

2015. szept. 29. 21:43
 19/21 A kérdező kommentje:

Gondoltam írok egy frissítést hátha egyszer rátalál a témára olyan aki hasonló gondokkal küzd.

2,5 éves a kislányom és teljes a szerelem :) Életem legjobb döntése volt hogy megtartottam, ma már lelkiismeret furdalásom van ha arra gondolok egyáltalán megfordult a fejemben hogy elvetetem. Még a gondolat is szörnyű!

Más gyerekekkel csak annyi változott hogy ha meglátok egy babát mosolygok milyen cuki + a hisztiző gyereknél csak arra gondolok szegény anyuka. De még most se vagyok el nagyon más gyerekekkel, valahogy nem találom meg a közös hangot. Ami igazából akkor lenne probléma ha óvónő lennék de szerencsére nem vagyok az :D A saját lányomat viszont imádom, sokat játszunk, elmegyünk együtt csavizni, vele teljesen más minden. Szinte bármit megteszek csak egy kis halvány mosolyért :D

Szeretnék másodikat, de az élet fintora: most persze nem jön össze pedig már 1 éve próbálkozunk.

A lényeg annyi hogy ha tehetitek tartsátok meg a babátokat. Nem mindig lesz egyszerű de én legalábbis hatalmasat veszítettem volna ha engedek a félelmeimnek.

2018. márc. 31. 12:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy leírtad a frissítést is! :) Továbbra is sok boldogságot kívánok nektek! :)
2018. jún. 17. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!