Kombinált vagy inetgrált tesztet csináltattok? Vélemények?
Mi Prenatest-et csináltattunk ( a korom miatt)
Az integrált és a kombinált egy statisztikai számítás, az anya "magas" életkora már eleve egy olyan irányszámot fog eredményezni, ami aggodalomra adhat okot, miközben egy tökéletesen egészséges kisbaba van a pocakban. Ilyenkor felajánlják a magzatvízvételt, ami ugye kockázatokkal jár.... Mi ezért választottuk a Prena-t. 10 nap alatt eredményt kaptunk, és 10 hetesen volt a vérvétel.
Első vagyok. A Prena Down-ra, Pattaura és Edward-ra szűr plussz!!! az összes nemi kromoszóma rendellenességre Pl Turner szindróma.
Szerintem nem kevés.
A 99,7% pontossága pedig szinte megegyezik a magzatvíz vétel pontosságával, csak nincs vetélési kockázat.
Németországba viszik a vért, amíg a Nifti-nél Amerikáig vagy Kínáig utaztatják meg.
Szinte 0 a hibalehetőség és szintén a magzati kromoszómákat vizsgálják, mint a magzatvíznél.
Én integráltat csináltattam mert nagyobb pontosságú, 30 éves vagyok és semmilyen genetikai betegségről nem tudok a családban.
Anyum 41 évesen amniocentézisre ment.
1. Értem én, sőt mi több tudom is. Miért kell idegeskedni meg háromszoros felkiáltójelezni? :D
Csinálhatunk belőle versenyt, de hidd el, hogy az amniocentesis jóval több mindent ki tud mutatni. És igen, van kockázata, főleg azoknál akiknek beteg a babája, de aki kevés fizetésből él az nem biztos, hogy megengedheti magának a 160-200 ezres szintén teszteket, amikkel, ha bajt mutatnak mehet amniocentesisre, mert azt remélem elmondta az orvosod, hogy a Prena alapján még a Pataus gyereket se vetetheti el senki. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya.Épp ezért teljesen fölösleges ennyire védeni bármelyiket is, ha épp nem vagy anyagilag érdekelt benne.
Kombit csináltattam, köztes kockázatú lett, így amnióra mentem.
Igen, van vetélési kockázata, de a professzorom szerint a közel 40 éves szakmai múltja alatt egy kismamánál lett baj belőle. A környezetemben többen megcsináltatták, senkinek nem lett baja. Olyan sajnos volt, ahol pozitív eredmény lett. Nekem szerencsére nem.
Nem bántam meg. Ha beteg lett volna, nem tudtam volna megtartani, így viszont nem idegeskedtem végig a terhességem. Hiába mondja bárki, 100%-os uh nincs.
nem, idegeskedek :)
és azért írtam a 4 felkiáltójelet, mert sokan úgy tudják, hogy a Prena CSAK Down-ra szűr.
A kérdezőnek írtam le a tapasztalatomat, és majd ő eldönti, hogy számukra mi a legjobb megoldás.
Mindenki a saját lehetőségeihez mérten választ, ez is nyilvánvaló...
Sziasztok!Köszi az infókat.
Tudom, hogy az amino lenne a legjobb,de nem akarok kockáztatni a vetélés miatt.
Néhány gondolat az előéletemről:
4 évig próbálkoztunk mire teherbe estem, rögtön ikerterhesség. Első magzat 8. héten, második magzat 12.héten elment, majdnem rámentem...
Ezt követően terhes lettem, már a 7. héttől vérezgettem, a gondos orvosi odafigyelés miatt egészséges babám született 36 évesen.
Majd ismét 2 évig csak az elkeseredés, hogy nem jön össze a tesó. És most sikerült, talán ez az utolsó lehetőségünk. Ti ezek fényében elmennétek aminora???
6-os vagyok! Én írtam,hogy voltam amnión!
A kérdés,hogy ha beteg megtartanátok-e. Nyilván,ha igen, akkor felesleges továbbfűzni a gondolatot.
De ilyenkor ott a Prena. Nincs vetélési kockázat! Én lehet,hogy azt a helyedben azt választanám.
Kedves 6-os!Mennyi a Prena?
Mindketten dolgozunk, nincs hitelünk, de nem élünk nagy lábon. Azonban egy 100 ezres nagyságrendű kiadás már gondot okozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!