Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit mondjak a dokimnak, hogy...

Mit mondjak a dokimnak, hogy kiírjon táppénzre?

Figyelt kérdés
21 hetes terhes vagyok, és kb. 26-27. hétig szeretnék dolgozni. Egészséges terhességem van, irodában dolgozom, egyébként valószínűleg tudnék tovább is, de néha már nehezen bírom a 9 órán egy helyben ülést, és a úgy terveztem, hogy az utolsó hónapokban már csak a felújítás körüli munkákat koordinálom (felújítunk a baba érkezése miatt), és a baba kelengye beszerzésével foglalkozom. Szeretnék kicsit relaxálni a szülés előtt, lelkileg felkészülni a baba érkezésére, kiszállni a mókuskerékből előbb, nem egyből onnan menni szülni. Viszont a dokim elég becsületes minden téren, nem is tudom, hogy hogyan hozzam fel neki a témát.
2015. szept. 23. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
A nőgyógyásztól kérj javaslatot. Ilyen egyszerű. Legközelebb, ha mész ráírja a leletedre, vagy a kis könyvedbe már nem emlékszem, hogy tp javasolt. Csak annyit mondasz táppénzt kérek, nem kell magyarázkodni. Ezzel a javaslattal vesz a háziorvos táppénzre.
2015. szept. 23. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:
15%

Az sztk-s nőgyógyász vett táppénzre, nem a háziorvosom. Őt nem is láttam az egész terhesség alatt.

Mondjuk mondd az igazat, hogy nem akarsz dolgozni. Vagy kiír, vagy nem. Hazudni nem érdemes, mert ő az aki aztán teljesen tisztában van a terhességed lefolyásával.

Egyébként nem gondolod, hogy három hónapot "rápihenni" azért egy kicsit sok?

Egészséges terhességnél bőven ráérsz a 32-33. héttől táppénzre menni. Addig nem is indokolt, táppénzcsalás.

2015. szept. 23. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia! Mondd el, h. nehezen viseled, h. 9 órát ülni kell, megterhelő szellemileg is. Amúgy az orvosod alatt a magán szülészedet érted vagy a házi orvost?

Engem kiírt egyből. Mondtam, hogy nem akarok dolgozni és ki írt nem kérdezett semmit.

2015. szept. 23. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Egészséges terhességem van, szintén szellemi munkát végzek és a 26 héttöl vagyok táppénzen. Bírtam volna még dolgozni, de egyszerűen nem teljesítettem olyan színvonalon, mint eddig. Lassabbá váltam, néha elfelejtettem, összekevertem dolgokat és kezdtem azt érezni, hogy a káosz közepén csücsülök. Mindenki jobban járt, hogy itthon vagyok :D
2015. szept. 23. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Mondd ezt: kedves doktor úr, lusta vagyok dolgozni, inkább élvezném a babavárás perceit otthon, szeretnék vásárolgatni amire igy túl kevés időm van, büdös a munka, igy bár tudom, hogy ez csalás és törvényellenes, kérem írjon ki táppénzre.

Biztos nagyon szimpatikus leszel :)

2015. szept. 24. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Te rohadt ko..og utolso
2018. márc. 27. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!