Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzre mennél vagy dolgoznál?

Táppénzre mennél vagy dolgoznál?

Figyelt kérdés

Ha 9 hetes (alapvetően problémamentes terhességed van), de napi 150 km-t autózol a munka-es lakóhelyet között, extrém magas stressztures kell a munkádhoz, es legnagyobb meglepetésedre szinte meg is kérnek erre?

Dolgoznál tovabb vagy táppénzre mennél?

2015. szept. 1. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Hasonló helyzetben vagyok, csak napi 100 km-rel, 8 hetes vagyok, engem nem kértek meg, h menjek el, nem is mondtam a terhességet mondjuk, de eljöttem táppènzre, mert nagyon rosszul vagyok (hányás, hányinger, fogyás), de ha újra lesz erőm és jól leszek, visszamegyek dolgozni. De jó ez a kis pihenés, mást nem is tudnék csinálni..

Döntsd el, hogy hiànyozna-e a munka, vagy le tudod magad foglalni otthon 8 hónapig?

2015. szept. 1. 10:40
 2/9 anonim ***** válasza:
45%

Én táppénzen vagyok, ugyan csak pár km-re lakom de nagyon stresszes a munkám és fertőzésveszélyes környezetben dolgozom (papíron nem annyira, hogy ne dolgozhassanak ott terhesek), maga a főnököm javasolta, hogy nyugodtan kérjem magam táppénzre (bár a kollégák nem örültek neki, mert egy kezdőt vettek fel a helyemre aki semmit nem tud megcsinálni egyedül).

Ekkor meg viszonylag jól voltam, de utána beteg lettem majd jönnek a terhességi tünetek, folyamatosan hánytam, lefogytam, kórházban is feküdtem egy hétig. Ha akarnék se tudnék dolgozni, már vissza se megyek, 15 hetes vagyok. Pihenek, nyelvet tanulok, ha épp nem hányok főzök, sétálok.

2015. szept. 1. 10:51
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Egyelőre dolgoznék, aztán ahogy a helyzet kihozza. A szervezet úgyis jelez, ha valami nem jó. Volt egy stresszes időszakom, sokat görcsölt és feszült a hasam. Akkor én inkább pihentem pár napot, mondjuk nem a munka okozta a stresszt nálam.
2015. szept. 1. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia, én 9 hetes vagyok, es ugyan úgy dolgozom, mint eddig, azt leszámítva, hogy az emelestől eltiltott a doki. Szerencsére a főnököm abszolút korrekt és megértő volt, és a kollégáim többsége is nagyon segítőkész. A nyolcadik hónap végéig tervezek is dolgozni, mert addig se mindegy hogy mennyi pénzt kapok, rengeteg mindent kell venni a babának is, és a táppénz jóval kevesebb mint a fizetés. Szerencsére a doki azt mondta hogy nyugodtan mehetek, és a terhességem is abszolút probléma nélküli, se rosszul lét, se semmi.
2015. szept. 1. 11:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, utolsó akkor is dolgoznál ha a főnököd nem látna szívesen? 7 éve dolgozom itt vezeto beosztásban, az elso gyereknél végig dolgoztam de gyakorlatilag most utalt ra, hogy rosszul all a cég ezért költség csökkentésének remek lenne....
2015. szept. 1. 11:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Bocsi ez meg utolsó előttinek ment... Munka nelkul nem maradok, van egy vállalkozásom azt csinálom mindenkepp...

Csak azert van bennem ellenérzés mert szeretem a munkám, es meg tudnam is csinalni.

2015. szept. 1. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor folytasd, a főnököd nem rúghat ki, hiába lenne neki úgy jobb a helyzet...
2015. szept. 1. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha meg is kérnének erre, ráadásul a cégnek is ez kedvezne, és nem lennék szűkös anyagi helyzetben, akkor mindenképpen elmennék táppénzre.

Szerintem ez nem kérdés így, hogy főnök kifejezetten kérte és nem szorulsz rá. Ha vissza akarsz menni majd később, mert szereted a munkát, akkor nem árt együtt működni most is a főnökkel és a cég érdekeit is nézni. Pár hónapért ne rúgj fel egy jó kapcsolatot a vezetéssel és egy későbbi, hosszabb távú lehetőséget.

2015. szept. 1. 12:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Ebben a helyzetben táppénzre mennék.
2015. szept. 1. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!