Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tervezetten teherbe...

Nem tervezetten teherbe estem. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A párommal még csak alig 5 hónapja vagyunk együtt. Mivel elég régóta szedtem fogamzásgátlót, az orvos tanácsára leálltam vele. A ciklusom nem állt helyre, nem jött meg a menzeszem még a második gyógyszermentes hónapban sem. Tudom, hülyék voltunk, de bizony volt, hogy egyszer kétszer elkapott a hév és védekezés nélkül szeretkeztünk, megszakítással.

Mivel a menzeszem továbbra sem jött meg biztos ami biztos alapon teszteltem, ami pozitív lett. Orvoshoz mentem, aki őszintén megdöbbent és elmondta, hogy ennek szinte 0% lehetett volna a lehetősége (hiszen a ciklusom nem állt még helyre, még is sikerült megszakítással összehozni egy babát). Ha nem látná, nem hinné el, hogy ilyen létezik.

Őszintén szólva semmi nem szólna a baba ellen, 26 és 29 évesek vagyunk, mindketten fix munkahellyel és keresettel rendelkezünk, a lakhatást megtudjuk oldani. Nyilván enyhe sokkot kaptunk mindketten első hallásra, aztán leültünk megbeszélni és arra jutottunk, hogy meg kellene próbálnunk felnőni a feladathoz. Egyelőre ezen a véleményen vagyunk mindketten, bennem több a bizonytalanság, de a párom határozottan kiáll amellett, hogy ez nem lehet véletlen és igenis családként kell viselkednünk.

A családjaink még nem tudnak róla, valószínűleg velük még vívunk egy pár csatát.

A kérdésem szimplán a szubjektív nézetekre alapszik. Ti mit tennétek hasonló esetben?

2015. szept. 20. 13:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%
ha mindenki örül neki és a lehetőség adott akkor smán vállalni kell
2015. szept. 20. 18:21
 12/13 anonim ***** válasza:
47%

- 5 hónapja együtt vagytok, együtt tervezitek a jövőt

- 26 és 29 évesek vagytok

- van munkátok, és elég pénzetek

- meg tudjátok oldani a lakhatást

- megszakítással védekeztetek, ami mellett 1 év alatt 100 nőből 34 teherbeesik (oké, az orvos félretájékoztatott, de akkoris)

Miért is kellene elvetetni? Azért, mert csak 5 hónapja vagytok együtt? Két barátnőméknél is 1 hónap(!) után sikerült be a baba, egyikük még esemény utánit is vett be a kiszakadt gumi miatt, a gyerek mégis jönni akart. Szerintem nagyon helyes, hogy vállaljátok a felelősséget, én is ezt tenném. Összeszokott párok is szét tudnak menni a gyerek miatt, csak nektek az a nehezebb, hogy jóval kevesebb idő alatt kell megtanulnotok együttélni, és csapatként megtanulni működni.

Nem mondom, hogy ez mindig egyszerű lesz, mert több év alatt sem könnyű, de ha sikerül a lényeget szem előtt tartonotok, és rendszeresen emlékezni rá (hogy milyen jó is, hogy valaki szereti az embert ezen a világon), akkor sikeresen fogjátok tudni venni az akadályokat. Én szurkolok nektek, a nagyszülőktől meg ne tartsatok, biztos van köztük, aki titokban már unokát szeretne:)

2015. szept. 21. 07:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Lehet sokan nem ugy gondolkoznak mint en. De szerintem a szuloseg es parkapcsolat ket kulon dolog. Johet egy baba stabil kapcsolatba, megis szakitas/valas lesz. Ezt most nem lehet megmondani. Illetve rengeteg gyermek no fel ugy hogy a szulei nem elnek egyutt. Jo hozzaallassal nem serul a gyermek. Nekem a gyermek fontosabb mint hogy azon agyaljak vajon meddig leszunk egyutt.
2015. szept. 23. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!