Nem tervezetten teherbe estem. Ti mit tennétek?
A párommal még csak alig 5 hónapja vagyunk együtt. Mivel elég régóta szedtem fogamzásgátlót, az orvos tanácsára leálltam vele. A ciklusom nem állt helyre, nem jött meg a menzeszem még a második gyógyszermentes hónapban sem. Tudom, hülyék voltunk, de bizony volt, hogy egyszer kétszer elkapott a hév és védekezés nélkül szeretkeztünk, megszakítással.
Mivel a menzeszem továbbra sem jött meg biztos ami biztos alapon teszteltem, ami pozitív lett. Orvoshoz mentem, aki őszintén megdöbbent és elmondta, hogy ennek szinte 0% lehetett volna a lehetősége (hiszen a ciklusom nem állt még helyre, még is sikerült megszakítással összehozni egy babát). Ha nem látná, nem hinné el, hogy ilyen létezik.
Őszintén szólva semmi nem szólna a baba ellen, 26 és 29 évesek vagyunk, mindketten fix munkahellyel és keresettel rendelkezünk, a lakhatást megtudjuk oldani. Nyilván enyhe sokkot kaptunk mindketten első hallásra, aztán leültünk megbeszélni és arra jutottunk, hogy meg kellene próbálnunk felnőni a feladathoz. Egyelőre ezen a véleményen vagyunk mindketten, bennem több a bizonytalanság, de a párom határozottan kiáll amellett, hogy ez nem lehet véletlen és igenis családként kell viselkednünk.
A családjaink még nem tudnak róla, valószínűleg velük még vívunk egy pár csatát.
A kérdésem szimplán a szubjektív nézetekre alapszik. Ti mit tennétek hasonló esetben?
Először: válts orvost, mert a tiéd hülyeségeket beszél! Eleve felesleges szünetet tartani a mai, kis hormontartalmú fogamzásgátlóknál, másrészt attól, hogy egy nőnek nem áll be a ciklusa, még simán lehet terhes (rengeteg nőt ismerek, aki teljesen szabálytalan ciklussal esett teherbe, úgyhogy ez a doki nagyon nem ért a szakmájához!).
Abban pedig, hogy megtartjátok-e, közösen kell döntenetek... nálam az lenne a döntő, hogy a kapcsolatot mennyire érzem stabilnak, mennyire tudom elképzelni a párommal az életem hátralévő részét. Ha biztosnak érzem, és nincsenek kétségeim, akkor bizony megtartanám. Van még pár hónapotok megbarátkozni az új helyzettel. :)
Egyedül a lakhatással van gond, mert nem élünk együtt, de nyilván ez is azonnal szóba került és már "dolgozunk az ügyön". Anyagiakban vélhetően egyáltalán nem jelentene gondot a baba érkezése.
Amin én problémázok az a párom szerint szimplán a "mi lesz ha..." kérdés, ami jogos is, de nem kellene túlaggódni. Szerinte itt vagyunk egymásnak és mindketten pozitívan állunk a kérdéshez, túl nagy probléma nem lehet.
Jól megvagyunk együtt és mindketten azon a véleményen vagyunk, hogy vállalnunk kell a felelősséget a tetteinkért, de ez nyilván sokkal több bizonytalanságot vet fel, mint egy jól összeszokott párnál, akik tervezték a babát.
Az orvosom szaktudását nem bíráltam felül, mivel én még ennyit sem értek hozzá. 5 évig szedtem a gyógyszert, ami akármilyen kis hormontartalmú is, számomra is egyértelmű volt, hogy ideje lenne észhez téríteni egy kicsit a szervezetem. Mivel nem szülész orvos, ezért mindenképpen dokit kell váltanom.
Nekem az is ésszerűnek tűnik, hogy összekuszálódott ciklussal, megszakításos védekezéssel kicsi az esélye a teherbeesésnek, de nyilván nem kizárt, ezzel mi is tisztában voltunk. Az, hogy a kicsi esély ellenére még is összejött is csak megerősít bennünket abban, hogy ez a baba nagyon jönni akart.
Én sem hallottam még ekkora hülyeséget, hogy csoda, ha az ember kiszámíthatatlan ciklus mellett megszakításos közösüléssel teherbe esik. Ennek a védekezési módszernek pont az a lényege, hogy csak stabil ciklussal kerülhető el vele a teherbe esés! Gyakorlatilag bármikor lehet peteérésed, ha nincs rendben a havid.. A ti esetetekben kb. 100% volt, hogy teherbe fogsz esni, nem is értem, hogy találtátok ki, hogy ez csoda lenne.
A válaszom egyébként az, hogy 5 hónap kevés ahhoz, hogy életre szóló döntést hozzak arról, összeillünk-e az illetővel. Az pedig romantikus szappanoperákból kiragadott részlet, hogy ha jön a gyerek, akkor családként kell viselkedni. Ez nem így megy. Nagy eséllyel egyedülálló szülő leszel, ha pedig esetleg működne a kapcsolat, akkor is tönkreteszitek azzal, hogy kényszer hatására kezdtek közös életet ahelyett, hogy megfontolt döntést hozhatnátok, mielőtt elköteleznétek magatokat. Furcsa elképzelni, hogy késő huszonéves korban vannak még ilyen tinigondolkodású felnőttek.
Az én szubjektív véleményem az, hogy nem szülnék, ugyanakkor én nem is kerülnék ilyen helyzetbe, mert meggondoltabb vagyok annál, hogy védekezés nélkül szexeljek. Lehet régimódi vagyok, de ha nem akarok gyereket, akkor mindent megteszek azért, hogy ne is legyen, akkor is, ha kicsi a fogamzás esélye. Elfér a lakásban 1-2 gumi vészhelyzetre.. Ha ti megtartjátok, abból csak annyi derül ki, hogy az az embertípus vagytok, aki hajlamos a pillanatnyi érzelmeire hagyatkozni, mit például védekezés nélkül egymásnak esni többször is, megszakítással..
Nem vagytok regota egyutt teny, de akik regota vannak azoknal sincs garancia h egyutt maradnak. Plane a mai.vilagban akik kenyelembol benne maradnak a szar kapcsolatban, jon a gyerek, tartsuk meg mert regota vagyunk egyutt cimszoval es aztan valamennyi idore ra valas/ szakitas van..hany es hany ilyen van. Manapsag meg raadasul ez a donto tobbseg...vagy hogy egyutt vannak szar a kapcsolat valamiert mindketto a homokba dugja a fejet de mar elore lehet tudni hogx ha meglesz a baba bizony szetmennek.. Ez mindenkepp lutri...sose lehet elore tudni mi lesz. Meg a legjobbnak tuno kapcsolatokban sem vagy a hosszuakban..ez nem a kapcsolat hosszusagatol fugg. Egyebkent meg szamomra abszolut szimpatikus volt a leendo apuka felelossegvallalasa. Ritka a mai vilagban...Az h egyutt maradtok e majd az ido mrgmondja es igazol benneteket vagy sem.
En is azon az allasponton vagyok hogy bizonyos dolgok nem veletlenek. Sok sikert!;)
Ha szeretitek egymást, az anyagi keretekbe belefér miért ne?
Nem attól lesz bomba biztos a kapcsolat, hogy gyermekvállalás előtt sok éve együtt vagytok. Ha a párod képtelen lenne családfőként gondolkodni, akkor nem így állna a dologhoz.
Nem véletlenül kaptátok ezt a babát, vigyázzatok rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!