Akik tudatosan nem tervezték a babát, eljött egyszer az a pont, amikortól már kevésbé "figyeltetek" a védekezésre?
Szóval egyébként a megszakításos módszert alkallmazzátok? Elárulom, az sem védekezés. Az inkább orosz rulett.
Barátnőmnek 3 évig bevált, aztán terhes lett...
Annyi védekezési módszer van, miért nem beszéled meg az orvosoddal, mi lenne neked a legjobb?
Ha nem akartok fgyereket, védekezzetek rendesen, ha pedig igen, akkor meg sehogy.
Szerintem ezt nyíltan meg kéne beszélni, nem csak úgy ímmel-ámmal.
Egy párkapcsolatban elèg fontos a nyíltság, pláne gyerektervezés terén.
Mi megbeszéltük, hogy ettől a hónaptól kezdve elkezdünk próbálkozni, jöhet a baba.
Izgatottak voltunk, új dolog volt, hogy elmehetett bennem 6 év után, mert én sosem szedtem fogamzásgátlót, így előtte még nem ment el bennem védekezés nélkül.
Ne kimondatlanul lógjon ez a dolog a levegőben, hozd fel, kérdezz rá nyíltan.
ez így a legrosszabb.
meg kell beszélni, hogy oké
- nem kell gyerek - védekezünk
- akarunk gyereket - nem védekezünk
Mi csak egyszer nem védekeztünk, és terhes lettem.
Egy éves házasok voltunk, és pár hónappal később akartuk elkezdeni a családtervezést. De jó volt így is.
Szerintem azért történt ez így, mert kimondatlanul is vágytunk már rá, hogy hadd jöjjön... és úgy gondoltuk, hogy áthidalhatóak az akadályok, amik még elválasztanak tőle (mindössze arról volt szó, hogy nekem még le kellett tennem egypár vizsgát, ezeket kismamaként meg is csináltam, bár a rosszullétek miatt kevésbé jó eredménnyel, mint ahogy akartam).
Értem. Ha így gondoljátok, így oké :)
Mi 5 évig megszakítással csináltuk, tudtuk, hogy együtt maradunk, ha terhes lettem volna, megtartottuk volna, de a férjrm annyira fegyelmezett, hogy valójában szinte 0 az esélye, hogy az előváladèktól essen vki teherbe.
Amikor nem védekeztünk, 3 hónap alatt összejött :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!