Tényleg ennyire ovatosnak kell lenni terhesség alatt? Ti mikre figyeltetek? Én vettem tul lazán a dolgot?
Ha problémáid vagy korábbi vetélésed lett volna, esetleg nagyon hosszú éveket vártál volna rá, gondolom, te is mindent kétszer átgondoltál volna, hogy vajon lehet-e, nem?
Egyébként meg egészséges terhességgel sok mindent lehet.
Én viszont trombózishajlammal fix, hogy nem repkedek,
fertőzéssel nem strandolok, nem kádfürdőzök, szex is tiltott, napozni pedig nem terhesen sem szoktam.
4 terhességem volt, 4 egészséges gyereket szültem. Az elsőnél 36. hétig dolgoztam, amikor elrepültem a tengeren túlra (akkor még nem tiltották ezt a légitársaságok). A 2. egy magashegyi túrán fogant, félidősen vízitúráztam, bele is borultunk a Drávába. A másodiknál is a 8. hónap végéig dolgoztam, teljes munkaidőben itt is. A 3. és 4. gyerekünknél nem dolgoztam, mert nagyon kis korkülönbséggel születtek, itt a 2 nagyobb miatt semmi extrém dolog nem volt. A 4. gyerekünk születése előtt azért nyaraltunk, a 8. hónap végén voltam, egy kis hegymászás azért belefért. Senki nem aggódott, hogy baj lehet, mert túl gyorsan jönnek a gyerekek sorban. Szoptattam mindegyiket, fél évesen kezdtem a hozzátáplálást. Fogalmam sem volt, mennyit szoptak, sosem mértem, hány ml almát ettek, egy dolog érdekelt, hogy elégedettnek tűnjenek és normálisan fejlődjenek.
A terhesség, szoptatás alatt a nyilvánvalóan puffasztó ételeket kerültem, a többivel senki sem törődött (én sem, pedig kaptam tanácsokat, mit ne egyek.) Cigarettázni nem cigarettáztam soha, alkoholt nagyon ritkán, drog nem a műfajunk. Ezek természetesek.
Csak örülni tudok, hogy akkor még alig volt internet, ahol a kismamák rettegve kérdik, lehet-e levegőt venni, nem baj-e, ha fodrásznál voltak.
Mindez nem 100 éve volt, a legkisebb 13 lesz, a legnagyobb 18 éves. Elégedettek, egészségesek, nyitottak a világra, és nekem ez a legfontosabb.
Én mindig ugyan azon kérdés alapján mérlegelem ezeket a szabad, nem szabad dolgokat, mivel nem tudhatom soha 100%-osan, hogy a szervezetem épp mennyit bír.
Megtudnék e, magamnak bocsátani, ha azért történne valami baj, mert én nem tudtam megállni, hogy megegyek/megtegyek valamit?
Amíg erre a kérdésre határozott nem a válasz, betartom az adott tilalmat.
33 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!