Miért nagyobb a becsült kor az uh leleten mint a terhesség kora?
első uh-n?
jól írja első, legpontosaban 12.hétig tudnak kort megállapítani magzatméretekből. akkor nem is voltál korábban?
a 12-es uh-n akkor módosítani kellett volna a terhességi kort, de a gyakorlatban nem szokták.
lehet az utsó menstruációd dátumát elírtad
Nálam is ez a helyzet.
Az ultrahang plussz 2 hetet állapított meg ahhoz képest, amikor szerintem megfoganhatott (12. hetes ultrahang, majd a többi is).
Ez csak úgy lehetséges, hogy beágyazódásos vérzés volt a fogantatás után, de bizonytalan vagyok. Bár nem figyeltem erre akkor, nekem rendes mestruációnak tűnt, csak mintha rövidebb lett volna.
21 hkm
8-as vagyok.
Engem zavar, hogy nem tudom biztosra a korát. Egyrészt, szeretném az utolsó 1 vagy 1,5 hónapban elkezdeni a málnalevél teát és az evening primrose olajat, s nem mindegy, hogy mennyi a tulajdonképpeni terhességi kor a kezdetnél. Másrészt, hetekig bizonytalan leszek, hogy most akkor 36-t vagy 38 hetes vagyok stb..
Hozzáteszem, hajlamos vagyok elhinni a 12. hetes korig tett ultrahangos becslést és remélem, hogy a doki ügyes volt és a gép segítségével jól becsült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!