Már a 43. hétbe vagyok. Kezdek aggódni. Mit jelentsen ez?
Már négy héttel túlléptem a kiírt időpontomat. Mindennap egyre erőseb fájdalmakat érzek, és úgy érzem magam, mint a terhesség első fázisában - fejfájás, hányás, a bokáim úgy bedagadtak, hogy alig tudok menni -, és a terhesség közben rengeteget híztam is. (53 kilóval kezdtem, mostanra már 79-nél tartok, pedig rendesen odafigyeltem az étkezésre is...) Az orvosok szerint még nem vagyok elég tág, császárt pedig semmiképp sem szeretnék.
A pocakom hatalmas, alig tudok szinte már vele menni, alulról is fognom kell, hogy ne essek el.
Segítségeteket váűrom!
"Az én dokim mániája (volt), hogy aki túllépi a termninust, az naponta járjon nst-re, ellenőrzésre. "
Ez nem csak a te dokid mániája, hanem ez a protokoll.
Kérdező, ha már a 42. hetet betöltötted (nem módosították a terminus idejét koraterhességben), és még nem fektettek be, nem volt szó indításról, akkor valaki hatalmas nagyot hibázott...
10-es vagyok.
Igen, sejtettem, hogy igy a normális, hogy a kiirt időpont után naponta néznek. Csak a mi kórházunkban nem minden orvos volt ilyen, néha rácsodálkoztak, mikor mondtam, hogy nekem hétvégén is, és minden nap mennem kell már nst-re.
De ez már igy tényleg nem normális...kedves kérdező, szeirntem kezdj el erősködni, hogy valami történjen, eleve, ha már ennyire nem vagy jól, nem is értem, hogy engedhetnek haza.
Tőlünk várod a segítséget?
A dokinak elmondtad ezt a sok panaszodat? Jársz minden nap vizsgálatokra?
Attól hogy nem tágulsz nem várnak hetekig-valami nem stimmel a történetben???
Érdekes orvosaid vannak. Nálunk a betöltött 40. hét után minden nap kell NST-re járni, ha épp nem fektetnek be, mert ilyenkor már sok kismamát be is fektetnek és legkésőbb a 42. héten megindítják a szülést.
Barátnőmet is befektették és a 42. héten, ahogy betöltötte, de lehet pár nappal hamarabb is, megindították neki a szülést. A magzatvíz már nem részletezném milyen volt, majdnem császár lett belőle. A szülésnek semmi jele nem volt, panasza nem volt a barátnőmnek, de ha nem indítják meg neki, akkor most csak 1 fia van és nincs lánya. A szerencsén múlott, hogy az orvosok nem vártak még 1-2 napot. Amúgy nem volt fogadott orvosa, de igazából ennek nem kellene számítania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!