26. hetes vagyok, de a 18. terhességi hét óta nem nézték UH-n a babát, csak a szívverését hallgatják a vérnyomásom és a súlyom mérik. Nem kéne nézniük pl. a baba fekvését vagy, hogy esetleg nyitva van-e a méhszáj stb?
Figyelt kérdés
A 2. laborvizsgálat meg volt, de egyébként nem nézik a vizeletem sem a terhes gondozásokon.2008. szept. 8. 16:16
1/7 anonim válasza:
Szia! Pont ma beszélgettünk a védőnőmmel,hogy mindenhol máshogy van a terhesgondozás. Még városon belül is vannak eltérések egyes kórházak között. Miskolcon pl. ahova én járok 6 hetente van uh.,és minden tanácsadás előtt le kell adni a vizeletet a laborba,és onnan küldik az eredményt a tanácsadóba. Ott annyit szoktak mondani,hogy jók az eredmények. Nem szokták különösebben elemezni,mármint nekem. Vizsgálni sem vizsgálnak,ha minden rendben van.
2/7 anonim válasza:
Nekem UH a 18 hetes után csak a cukorterheléses eredményem után volt,tehát emiatt ne aggódj,de a vizeletvizsgálat miatt én a helyedben szólnék vagy a dokinak vagy a védőnőt vonnám kérdőre,hiszen neki kell havonta megnéznie nincs-e cukor,vér vagy fehérje a vizeletben.Állj a sarkadra,légy határozott kismama!:)
3/7 anonim válasza:
Nekem is így lett volna az uh., ezért én a 21.hétre "beiktattam" magunknak egy 4D-s uh-ot, a 25.héten megvolt a terheléses cukor és annak az eredményével elmentem a dokimhoz aki megvizsgált, uh-zott és a 29.hétre visszarendelt.
Egyébként normális hogy a 18.hét után sokáig nincs uh, én azért önszorgalomból és magam megnyugtatása képpen önállósódtam.:)
A vizeletet nekem a 26.héttől kell vinnem mindig a védőnőhöz, a méhszájat a doki mindig nézi viszont nálam még nem néztek szívhangot csak egyszer, pedig már 30 hetesek vagyunk. Tapasztalataim szerint mindenhol másképp mennek a vizsgálatok, csak tudnám miért... :(
4/7 anonim válasza:
Én a 2. vagyok.Ez a magyar eü. A kisfiam 9 hós lesz.Mi mérleget is csak 1,2 napra kaptunk amikor még szopott a babám.Védőnő kb 3* volt látogatni,pedig 1 éves koráig havonta ki "kell" jönnie,alapjában véve én úgy érzem,hogy messziről vagyunk letojva,pedig ahol én lakom évente kb 5,max 10 gyerek születik,tehát annyira nincs behavazva a védőnői szolgálat csak kényelmesek.
5/7 A kérdező kommentje:
A védőnő nálunk sem járt még, pedig úgy hallottam, hogy elvileg jönnie kéne környezet tanulmányra (nem mintha hiányolnám). Különben 5 percnyire van tőlünk a védőnői szolgálat.
2008. szept. 8. 16:37
6/7 anonim válasza:
Méhszáj vizsgálatnak nincs sok teteje még, mert ha nincs komoly fájásod, nem vizsgálgatnak, mert azért nem szeretik azt ott bolygatni. A védőnő, pedig szűlés után látogat, a lányom 15hós és még most is jön havonta, amugy meg mikor ujszülött volt akkor hetente jött. Szóval védőnője válogatja. Az enyém nagyon rendes, segitett fejni meg minden, tudom ez a ritkább de tényleg lehet az embernek mázlija.
7/7 anonim válasza:
Szia. Én 28 hetes vagyok. Az előző vizsgálatom 18 hetesen volt, a cukor 30 hetesen lesz, uh pedig 32 hetesen, igaz az az én hibám, mert 30-ik héten lenne az is, csak le kellett mondanom az időpontot. Viszont most voltam 4d-n, ugyhogy teljesen nyugodt vagyok. Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!