Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen milyen fájdalomcsilla...

Terhesen milyen fájdalomcsillapítók szedhetők?

Figyelt kérdés

A fájdalomcsillapítók nagy részére allergiás vagyok, így jelenleg az egyetlen gyógyszer amiről tudom, hogy nem okoz gondot nekem, az a cataflam, ami kell is az erőssége miatt is, mert sokszor vannak elég erős migrénes fejfájásaim. A papíromon az áll, amit az allergiatesztről kaptam, hogy indokolt esetben vehetek csak be diclofenac vagy naproxen hatóanyagú gyógyszereket. Terhesen van amit lehet szedni ilyen hatóanyagokkal?

(Még nem vagyok terhes, de hamarosan szeretnénk babát, és mivel havonta 3-4x is rám tör legalább a görcsös fejfájás hányingerig, gondoltam rákérdezek, mert mindenképp szükségem lesz valamire akkor is, ha már babát várok)

2015. aug. 25. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta az orvosom, hogy csak a Panadol.
2015. aug. 25. 22:25
 2/5 A kérdező kommentje:
A panadolra is pozitív lett az allergiatesztem :S
2015. aug. 25. 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Cataflam nem szedhető. Én külön kérdeztem egy durva inygyulladás miatt.

Ezekből a hatóanyagokból szerintem egyik sem de orvos biztosabbat tud mondani.

2015. aug. 25. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezeket szerintem sem lehet terhesen szedni, illetve valamit valamiért alapon, de nem ér annyit.

Ne félj amúgy előre, mert nekem is gyakran volt migrénem hányásig és 2-ből 2 terhesség alatt egyetlen egyszer jött elő, akkor algopyrint vettem be és elbújtam a sötétbe csendbe. A terhesség sok mindent megváltoztat egy időre a szervezetben.

2015. aug. 25. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia ! Szintén migrénes vagyok, nekem csak a Qualerin hat. Gyógyszerész barátnőm mondta, hogy nyugodtan bevehetek belőle, annak ellenére, hogy a papírján az van, hogy tilos a 1 és 3. trimeszterben. Amikor a 9. hétben voltam a kisfiammal, s először jelentkezett a terhesség alatt, még a kórházi ügyeletet is felhívtam, mert tudtam, hogy milyen vége van annak ha nem veszek be, s ott is azt mondták, hogy nyugodtan vegyem be. A Kisfiamat amíg vártam kb 1 dobozzal azaz 20 szemet ettem meg a várandósság alatt. Csodás kiskrapek 2 éves és most jön a tesó. A migrén megmaradt.:-/ A 12 . hétben vagyok, de már 4 x szer vettem be Qualerint az elmúlt 2 hónapban. Ez van. Nyugodtan kérdezz körbe ez ügyben, szakemberektől is,ne csak itt! :)
2015. aug. 25. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!