Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség esetén milyen...

Terhesség esetén milyen vitaminok szedhetők? Első babánk. Tanácstalan vagyok

Figyelt kérdés
Még nem voltam dokinál, de addig hogy ne legyen gond...mit szedjek, terhesvitamin veszek, de ezen kívül mit? magnézium, folsav...stb, de ebből melyiket, amit ti szedtek mi neve? köszönöm :)
2013. dec. 10. 05:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Folsav es vas...ennyi. Mert a terhesvitamint ugye mar szeded. Jo egeszseget!
2013. dec. 10. 05:33
 2/11 anonim ***** válasza:

Folsav a legfontosabb!

Mondjuk én nem is szedtem mást!

2013. dec. 10. 06:11
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, terhesvitamint ma veszek, teganp teszteltem pozit :)elevitet vagy a gravidát ajánljátok? és folsavon belül melyik jó? mert van több féle, vagy az e vitaminból milyen mg-osat ? köszönöm.
2013. dec. 10. 06:47
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél inkább Femibion 800-ast, akkor nem kell külön folsav, és ebben nagyon jól felszívódó folsav van, és benne van minden vitamin, ami kell. Sokkal jobb, mint az elevit. Vas nincsen benne, azt amúgy is külön szokták felírni, ha nem jó a vérképed. Addig felesleges vasat szedni amíg nem muszáj, mert a legtöbb kismamának székrekedést okoz.
2013. dec. 10. 07:23
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm, szerintem is kezdek valami terhesvitaminnal, mert egyenlőre jól vagyok, nincs vérezgetés, rosszul lét...néha néha befeszülök...ennyi.

leghamarabb mikor lehet menni dokihoz? 8 hét után igaz?

2013. dec. 10. 07:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Az elevit nem jó mert nincs benne jód magyarországon pedig sok a jódhiànyos terület. Èncsak gravidàt szedek az orvos azt mondt elèg benne a folsav. Ha görcsölsz magnerotot nyugodtan szedhetsz 3x1
2013. dec. 10. 08:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Hàny hetes vagy? Először 7 hetesen menj
2013. dec. 10. 08:19
 8/11 A kérdező kommentje:

igen sok helyen olvastam a gravidáról, szerintem azt fogok venni, köszönöm :)

áhh még csak 3 napja késik, azt hiszem a 7-8 hét pont ünnepekre esik, tehát az csúszik így. :)

2013. dec. 10. 08:25
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

A betöltött 6 hét után már van szívhang, elvileg akkor mehetsz.

Folsavat érdemes most rögtön elkezdeni, én a vitaminnal megvárnám az orvost. Az enyém pl. nagyon vitamin ellenes - ami a dobozban van, az egy szintetikus anyag, amiből alig szívódik fel valami. Ami fontos: 12. hétig folsav, szülésig a magnézium, vas, kálcium - ezekből viszont egyik vitaminban sincs annyi, amennyire szükséged van. A többi csak marketing! (előre köszönöm annak, aki ezért le fog pontozni :)

2013. dec. 10. 08:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Terhesvitamin , minden nap szedd , és ha gorcsolsz , menstruaciohoz hasonló erzeseid vannak, akkor vegyél be magneziumot .

Ilyen fiatal terhessegnel a beres mg+b6 a legjobb.

Én jelenleg is ezt szedem, és fogom végig.

És kb a 10.héttől szedek béres calciumot is, 500mg-t!

6.hét közepén,vagy 7.hét elején menj orvoshoz.

Akkor már lesz szivhang.

Minden jót kívánok!

2013. dec. 10. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!