Miért nem hozza szóba a dokim a súlyomat? Túlsúllyal indultam, a doki nézni is szokta a kiskönyvet, hogy mennyit híztam (nem olyan sokat,5-6 kg 29. hétig), de sohasem jegyezte még meg, hogy mennyi a súlyom, vagy hogy diétáznom kellene.
ha az eredményeid jók, és a túlsúly nem okoz problémát, akkor nem kell, hogy foglalkozzon vele. azt, hogy elég alapos épp az mutatja, hogy azért figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a súlyod.
én is túlsúllyal indultam, öt kilót híztam (37. hétben vagyok), de az eredményeim jók, nem magas a vérnyomásom, a cukrom, jók a laborleleteim, és az én dokim sem hozta még szóba soha ezt a témát.
Azt pedig nyilván nem most fogod leadni, amit a terhesség előtt szedtél fel. ne aggódj ezen, élvezd a terhességet.
Nem tudom mennyi túlsúllyal kezdted. De lényegében ahhoz képest valszeg nem híztál sokat ezért nem mond semmit a doki.
Szóval nem figyelmetlen vagy ilyesmi, hanem a tény az,hogy nem gáz a súlyod.
Szia!
Az én dokim sem mond semmit a súlyomról. 30 hetes vagyok, 10 kg-ot híztam. A múltheti kontrollon sem került szóba a súlyom. Az elején én annyit mondtam neki, hógy nagyon hízékony vagyok, és csak rendszeres és elég kemény sporttal tudom kordában tartani a súlyom. Erre ő ajánlott nekem egy gyógytornászt, és közölte,hogy a terheseknek terhestorna való, és szerinte hagyjam abba a futást. A baba születése után majd ledolgozm a felesleget, persze annyit azért hozzá tett, hogy ésszel táplálkozzak!
Egyáltalán nem gyarapodott túl sok kg-val a súlyod, így miért is tenne rá megjegyzést az orvos? Diétázni pedig nem várandósság idején kell, fogyókúrázni egyenesen tilos.
Persze nem szabad túlzásba esni, oda kell figyelni, hogy mit és mennyit eszünk, eleget iszunk-e stb, de semmiképp sem az az elsődleges, hogy hány kg-ot mutat a mérleg.
Az orvos normális esetben csak akkor szól, ha olyan mértékű a hízás, ami az egészségre is veszélyes lehet, vagy ha hirtelen ugrik fel túl sok kg, aminek komoly ödémásodás is állhat a hátterében. Amíg szépen egyenletesen nő a súlyod, ne aggasszon a dolog. Táplálkozz megfontoltan, a túlsúlytól pedig ráérsz megszabadulni majd szülés, szoptatás után.
További boldog babavárást kívánok:)!
36 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!