Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amikor az első vizsgálatra...

Amikor az első vizsgálatra mentél terhességgel a nőgyògyászhoz már akkor bement veled a férjed is?

Figyelt kérdés
Egyből ketten mentetek be vagy az uh-ra lett behìvva?
2015. aug. 13. 11:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nekem is minden alkalommal benn volt, még a tervezés időszakában is (ill. azóta sima vizsgálaton is). Ő szereti tudni mi van velem, ill. akkor velünk, természetesnek tartotta én meg nem akadályoztam benne, meg a doki sem, sőt az én dokim még a terhesgondozáson mondta, hogy szereti az ilyen apákat (meg az apás szüléseket), mert így neki is elmondhatja mi van (hiszen érintett benne), ill. jobban ki lehet alakítani a kapcsolatot. Látott már hüvelyi, sima uh-on, kézi vizsgálatot, kenetvételt. Szülésnél is benn volt.

DE ez egyrészt ember függő (tehát nem szabad erőltetni, ahogy a szülésnél részt vételt sem), meg persze orvos függő is, mert van olyan aki nem szereti ha a férfi is ott van.

2015. aug. 13. 12:01
 12/21 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van. Én írtam, hogy végig bent volt velem. Az első orvosunk majdnem kiutálta onnan, nem is értettem. Hisz az ő gyereke is. A mostani doktornőnk viszont nagyon laza, barátságos, és nagyon szereti az apákat ott, azt mondta, hogy nagyon megnyugtatja a kismamákat a jelenlétük, és hogy tapasztalja, hogy a kapcsolat is mennyit erősödik ilyenkor. Nekem végtelenül intim és megnyugtató élmény volt, hogy ilyen szinten kitárulkozhatok előtte, szó szerint nincs olyan dolog az életben, amit titkolnánk, szégyellenénk egymás előtt, vagy úgy érezném, hogy nem tartozik rá. Iszonyú közel kerültünk ez alatt a néhány év alatt. Nagyon jó érzés. DE erőltetni én sem tartom jó ötletnek. Ha nem akarja valamelyik fél, akkor nem szabad, szerintem sem. Nekünk természetes volt, és nagyon jó is lett így minden.
2015. aug. 13. 12:04
 13/21 anonim ***** válasza:
A nagyobbiknál az első vizsgálaton nem volt bent, de az első uh-on igen. Hüvelyi volt, megbeszéltük előre, h mire számítson, de a kivetítőt bámulta, észre se vette, hogy vizsgálnak. Később ha tudott az ultrahangokra eljött, az orvosi vizsgálatokra nem jött be. Amikor a kicsit vártam, ő a nagyot pesztrálta, 4d-s vizsgálatra mentünk el külön, akkor végre megcsodálhatta.
2015. aug. 13. 12:10
 14/21 anonim ***** válasza:
Az összes ultrahangon bent volt a férjem, a vizsgálatokon nem. Nekem nem volt hüvelyi ultrahang.
2015. aug. 13. 12:20
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha-ha. Ha minden vizsgálatra jött volna velem, nem maradt volna elegendő szabadsága, hogy a szülés után az 5 nap apasági szabin túl akár 1 napot is velünk legyen. Nyilván nekem ez fontosabb volt (2,5 hetet töltött itthon). Csak a kombinált szűrèsre és a 27. héten egy 4D-re jött velem (a kombinált végül hüvelyi lett a baba fekvése miatt, így a "kitárulkozás" is megvolt).

Nagyon jó apa az első perctől, nem azon múlik, hogy hányszor kísérget.

2015. aug. 13. 12:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Utolsó, persze nem ezen múlik az apaság, DE ha akarja és megteheti miért ne jöhetne? Én szeptemberben szültem évközben, nyáron is volt szabin és a szülés után is itthon volt 2 hétig, plusz ugye év végén kb december közepétől. Szerencsére elég rugalmas a munkája, így megtehette, hogy eljöjjön velem, persze van aki nem ilyen szerencsés és bármennyire is szeretne ott lenni vele nem tud.
2015. aug. 13. 12:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Mi pedig magándokihoz jártunk, este 7re :) Így nem került szabijába, hogy bejöjjön ő is :). Nem ezen múlik a jó apaság, ez igaz. De ha megtehetjük, akarjuk is, akkor miért ne?
2015. aug. 13. 12:39
 18/21 anonim ***** válasza:

SZTK-s rendeléseken nem volt bent, 14.héttől jártunk magán dokihoz, ott mindig bent volt. UH-n is, vizsgálaton is (még a rákszűrés kenetvételnél sem ment ki).

Szülésnél is.

2015. aug. 13. 13:08
 19/21 anonim ***** válasza:

Első terhességnél egy vizsgàlatra sem jött be, kivéve az ultrahangokat. Nem akartam, hogy làssa, hogy a doki hogy matat bennem. Szülni együtt voltunk. Most 2. babànàl eddig mindig benn volt, a doki együtt hìvott be minket, mìg matatott, a pàrom a mellettünk levő helyiségben ült, ahol az orvos a pàcienseket fogadja, mìg én a vizsgàlóban. Ultrahangra behìvta a pàromat, hüvelyi volt, kaptam az alfelemre egy kis terìtő féle papìrt, semmi ciki nem volt.

Szóval együtt mentünk be, előtte ràkérdeztem, hogy hogy megy az, ha apuka is jönni szeretne.

2015. aug. 13. 15:55
 20/21 anonim ***** válasza:
Bejött velem az első hüvelyi uh-ra is :)
2015. aug. 13. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!