Pajzsmirigy alulműködésem van, lehet baja a babának?
Annyira aggódom miatta! Nem terveztük a babát, 9 hetes terhes vagyok. Járok endokrinológushoz, de nem bírtam szedni az általa felírt adagot, kevesebbet szedtem, mert sokszor erős szívdobogást éreztem. Hétfőn voltam vérvételen ma automatikusan emeltem letrox 75-ről 100 mg-ra. T3 rezisztenciám is van így szedek Trijodthyronin Sandozt is. A prolaktinom a felső határérték körül mozgott így is úgy is. Közvetlen a terhességem előtti értékeim, amik valószínűleg most rosszabbak lesznek:
TSH: 0,02mU/l (0,30-4,0)
FT-4: 10,6pmol/l (11,5-22,0)
FT-3: 7,0pmol/l (3,05-8,1)
Prolaktin: 583,40mU/l (102-496)
ezt olvastam:
,,A terhesség első 10-12. hetében a magzat még az anya keringéséből kapja a pajzsmirigyhormont, amely a szervek kifejlődéséhez szükséges. Legújabb vizsgálatok szerint amennyiben ez nem áll megfelelő mennyiségben a magzat rendelkezésére, az újszülöttekben elsősorban a neuro-psychiatriai fejlődés elmaradása figyelhető meg."
Szia! A TSH értékes alapján nekem túlműködésbek tűnik inkább! Ha a TSH magas, az jelenti az alulműködést, legalábbis nekem az jelentette.
Terhesség esetén az alulműködés okozhat gondot, de szerintem neked pont, hogy túlműködik. Persze nem vagyok orvos, de ez a tapasztalatom.
Kezelt alulműködéssel lettem terhes, picit át is ment túlműködésbe, így csökkentettük az adagom. A babával minden rendben, 13. hétben vagyok.
Mindenképp keress fel az eredményeiddel egy endokrinológust, hogy megnyugtasson és beállítsa a gyógyszered!
Ha túlműködésre még emelsz a pm hormonon, még jobban le fogja vinni a TSH értéket, tehát fokozza a túlműködést. A túlműködés okozza a szívdobogás érzést, pörgést, izzadást stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!