Hogyan emeljem 12kilós gyermekem, hogy a 8 hetes pocaklakó is biztonságban legyen?
Ha problémamentes a terhességed, akkor biztonságban a babóca, csak Te purcansz ki az emelgetéstől... :o)
Amire lehet figyelni, hogy ne hajolva, hanem mindig a térdedet behajlítva, egyenes háttal emeld meg. És amikor csak lehet, kérj segítséget...
Én "vigasztaláskor" áttértem arra, hogy csak leguggoltam a nagyhoz és úgy ölelgettem, nem vettem fel, és a legvégén már egyáltalán nem vettem fel, mert nem bírtam...
Jó babavárást!
A húgom és köztem 16 hónap van, szóval nem voltam valami nagy, mikor anya pocakjában colt a húgi.Amikor kérdeztem tőle hogy emelgetett, azt mondta szinte sehogy.Úgy másztam be az etető székbe, a babakocsiba, hogy fogta az egyik kezem, tehát azzal segített picit.Erre megtanított, hogy ne kelljen emelgetni, persze gondolom néha elkerülhetetlen. Esti fürdetést mindig apa csinálta.Szóval valahogy csak ki tudod kerülni.
Sok sikert és sok boldogságot a picikhez:)
Nem emelem :)
A pelenkázó mellé tettem egy széket és felmászik, az etetőszéket lejjebb engedtem, belemászik és után felteszem a tálcáját, pisis pelust az ágyon cserélünk. Ha bújni akarunk , akko leülök és úgy veszem az ölembe.
Egyedül a fürdést nem tudom megúszni emelés nélkül.
Egyébként egy problémamentes terhességnek elvileg ki kellene bírni az emelgetést, csak sajnos mindig utólag derül ki, hogy nem kellett volna emelgetni.
Az en babam hat honapos volt, amikor teherbe estem a masodik babaval, szoval emelnem kellett. RAadasul jo sulyban is volt. (mire szuletett a kisteso o mar 14 kg volt.)
Nem volt semmi baj. Nem ereztem megterhelonek az emelest hiszen folyamatosan hozzaszoktam. Nem hirtelen kellett elkezdenem emelnem. Eleve erobol emeltem, hasznaltam a karizmokat, nem a hasambol huztam fel a gyereket.
Én a 13 hétben vagyok és a lánykám 13 kg. Csak akkor veszem fel ha nagyon muszály,amúgy szoktam neki mondani hogy nehéz vagy anyának, mem bírlak.
Ha mégis fel kell venni, próbálom minél kevesebb ideig fogni v leülni vele.
Reméljük semmi nem lesz.
Én is emelem a 15 hónapos (10kg) babámat, pedig van 7-8 hetes pocaklakóm is. Néha muszáj: etetőszék, babakocsi, kiságy... Én guggolok érte, nem hajolok.
Egyébként nem gondolnám, hogy egészséges terhességnek ez ártana, különben senkinek nem lenne testvére.
Persze már nem dobálom, nem táncolok vele össze-vissza, azért vigyázok magamra, de nem csinálok nagy ügyet a napi pár emelgetésből.
Jó babavárást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!