Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lehetett magas vérnyomás...

Mitől lehetett magas vérnyomásom tegnap?

Figyelt kérdés
33 hetes terhes vagyok, eddig mindig jó volt a vérnyomásom. Tegnap délután többször mértem magasabbat (138/85). Ez előtt és ma is megint jó. (125/65).
2010. márc. 8. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Bármitől. Ez nem számit korosnak,még ha tartosan ennyi lenne akkor is a normális felső határán van,multkor az enyém 156/88 volt,amugy meg 110/70 körül szokott lenni szinte mindig.Szerintem ezek a frontok is közrejátszanak,és attol is függ a nap melyik szakaszában méred.
2010. márc. 8. 15:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezért is nem zaklattam még a védőnőt, mert még nem kórosan magas. Tegnap délután mértem meg , mert furán éreztem magam. Tegnap elég zsírosat ettem, lehet ez is közrejátszott. Köszi a válaszodat
2010. márc. 8. 15:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Bár orvos nem vagyok de szerintem terhesség alatt a 138 nem számít nagyon kórósnak,a szívnek min.1,5 literrel több vért kell "mozgatnia".

36. hétben vagyok nekem is néha magasabb általában akkor mikor felidegeítem magam egy kicsit.

Említsd meg a dokinak vagy/és védőnőnek de mint nekem is, azt fogja mondani hogy ellenőrizd folyamatosan és amíg nem tartós és nem vizesedsz addig rendben van:-)

2010. márc. 8. 15:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Kis víz estére már felgyűlik a lábamra, de reggelre ez le szokott menni. Pihenni se nagyon tudok, mert van egy 15 hónapos kislányom, vele foglalkoznom kell. Az előző terhességemnél is kb. ennyi idősen kezdtem vizesedni és akkor szerencsére nem lett gond belőle. Holnap felhívom a védőnőt.
2010. márc. 8. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!