Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hazudjam azt, hogy fáj a hasam?

Hazudjam azt, hogy fáj a hasam?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam 18. hetes ultrahangon, de nem tudtàk megmondani a baba nemét. Legközelebb majd a 32. hetes ultrahangra kell mennem, de mindenképp szeretnénk tudni a baba nemét a babakocsi vàsàrlàs miatt. 4D-s ultrahangra sajnàljuk a pénzt. Nem tudom mit tegyek. Szeretnénk megvenni és kimosni a babakocsit még a jó időben.
2015. aug. 7. 13:24
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

én voltam így ügyeleten, de nem kamu volt. 2x is sajnos. először 18 hetesen, bár akkor véreztem is. uh-ot felém se fordították, nem is nagyon nézte a doki a babát, a vérzés helyét kereste, nem a nevéről diskuráltunk, hanem hogy be tudja-e valaki hozni a cuccaimat a kórházba, mert innen el nem enged engem...

2.jára nem volt uh, nst-re tettek és kaptam a bitang adag magnéziumot. mikor leálltak a fájások, mehettem haza, nem nézték meg a babámat uh-al...

2015. aug. 7. 21:56
 32/48 anonim ***** válasza:
82%

Mi lett volna veled a '80-as évek előtt, amikor még nem használtak UH-s gépeket és csak a születés pillanatában derült ki a baba neme!!!

Vegyél krém színűt, és ha kiderül, hogy fiú, vagy lány, akkor majd veszel bele rózsaszín, vagy kék takarót.

2015. aug. 7. 23:29
 33/48 anonim ***** válasza:
100%

Ha megteszed és csinálnak uh-t nem a baba nemét fogják nekem megnézni! :)

Azt ott, az ügyeletben ugyan nem tudod meg!!!

2015. aug. 8. 08:29
 34/48 anonim ***** válasza:
91%
9-es vagyok,én nem tudom te hol laksz,de elmondanám neked,hogy a 24. heti uh kötelező akármilyen szakadt kórházba jár az ember. Ne érts félre,ezzel nem azt akarom mondani,hogy te putris kórházba jársz,hanem azt,hogy Magyarországon meg vannak a kötelező uh-ok,amikre el kell menni. Ez a 12,18,24 ( ezzel egybekötve van a terheléses cukorvizsgálat is, és a tanácsadásra az uh eredménnyel kell menni és akkor mondják meg a terheléses eredményét is...) 32 és ha nem szültél meg addig,akkor a 38 hetes uh. Nem tudom,nekem a védőnő is meg a doki is azt mondta,hogy csak úgy mehetek a tanácsadásra ha meg van a 24. heti uh-om. És itt nem a babakocsi a lényeg,hanem az,hogy mire sajnálod a pénzt és mire nem. Szerintem az a gyerek nem fog hisztizni meg csapkodni magát a földhöz,hogy ha akkor veszitek meg a kocsit amikor megszületett. Két hétig úgy sem lehet kivinni az utcára. Addig meg elmész uh-ra aztán meg összespóroljátok a kocsi árát. Gondolom nem csupasz seggre vállaltatok gyereket,hanem el is tudnátok tartani. Ha így van akkor össze lehet spórolni. Vannak használtan 15-20 ezerért szép babakocsik. Itt inkább azon van a hangsúly,hogy ha már most sajnáljátok a pénzt mi lesz később? Amikor majd játék kell neki ami leköti,meg egyebek? Adtok neki egy ásványvizes flakont mert az csak 90-100 Ft? Nem akarok átesni a ló túloldalára,de na...ezután már mit várhatna az a gyerek? Nem cseszegetni akarlak,mert nem ismerlek,lehet,hogy ezen kívül egy tök jó fej nő vagy,csak vhogy nekem a gyerkem volt a szem előtt bármi volt és nem sajnáltam a pénzt ha vmit meg akartam tudni. Nem élünk nagy lábon,de összegyűjtöttük arra amire kellett. Nálunk a 4D, 20 perc 7 ezer Ft. És abszolút megérte. Akkora élmény,hogy azt el sem hiszed! Hihetetlen látvány,hogy láthatod a babádat a kis "lakásában",ahogy szórakoztatja magát,mosolyog,ásít. Egyszerűen gyönyörű. Kapsz DVD-t róla és egy plusz képet,amit te választhatsz ki róla. Ez mind benne volt a 7 ezerben. Szerintem megéri. Sokkal közelebb hozza egymáshoz a családot is és segít az apának is,hogy jobban kötődjön,mert ő nem tudja annyira átélni a helyzetedet. De ez sokat segít benne. Mi végig sírtuk az egészet annyira meghatódtunk. De a ti dolgotok...
2015. aug. 8. 09:44
 35/48 anonim ***** válasza:
94%
9,34-es vagyok,egyébként amikor 16 hetesen begörcsöltem, bementünk az ügyeletre,megvizsgáltak,kértek uh-ot is. ÉS amikor kiderült,hogy semmi baj,akkor kéredztem meg,hogy látszik-e a neme. Meg is mondták,hogy kislány gyanús. De befektettek 3 napra,nehogy az legyen,hogy nem vettek vmit észre és elvetélek,mert akkor az ő felelősségük lett volna. Ja és az öcsém babakocsiját örökölte meg a kislányom, ami narancssárga és krémszínű... szerintem tökéletes. Velem meg anya úgy járt,hogy egészen az utolsó hétig azt mondták neki,hogy fiú leszek,megvették a cuccokat és kiderült a szülés után,hogy hoppá kislány vagyok. Belóghat a köldökzsinór,stb...
2015. aug. 8. 09:52
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

34-esnek

Az MSZNUT protokollja alapján a 0. terhes, a 12. heti, a 18-22. heti, a 32. heti és a 36. heti UH vizsgálat "kötelező".

Miért is nem lehet 2 hétig kivinni a babát levegőre???

2015. aug. 8. 11:04
 37/48 anonim ***** válasza:
72%

Igen elvileg 32. hét, de nekem pl mindkettőnél 24. héten is volt. Szerintem ez orvos függő. De ha már most sajnált egy sima 2D-s ultrahangért 5-10ezer ft-ot, mi lesz később amikor dokihoz kell vinni, vagy drágább gyógyszereket kell venni.

Értem én, hogy nem akarsz mindenre vagyonokat költeni, de azért ennyire nem is kell spórolni egy gyereken.

Egyébként ha még el is mész a 32. hét előtt nem biztos, hogy meg tudják mondani, hogy mi is lesz. Nekem még a 24. héten is azt mondta, hogy talán fiú, de nem biztos, pedig magánba jártunk profi uh-gal, de egyszerűen soha nem fordult úgy, hogy 100%.osan meg lehetett volna róla mondani, hogy fiú vagy lány. A másodiknál meg már a 12. hetinél mondta, hogy ez fiú, premier plánban mutatta mije van :)

Meg gondolj csak bele, ha azt mondja, hogy lány, megveszitek a szép rózsaszín babakocsit, a 32. héten meg mégiscsak fiút mondanak vagy az születik, tologathatod a rózsaszín kocsiban. Nekem az első fiú januári, decemberben vettük meg a babakocsit, semleges színűt akartunk, de abból a modellből nem volt,így kék - fekete lett. Ha most a második lánynak született volna, akkor is ezt a kéket használta volna. A második babakocsink bész-barna színű.

2015. aug. 8. 11:24
 38/48 anonim ***** válasza:
58%
Azert nem "lehet" kivinni mert teli baba es szerintem a 4-5000 ft-os gyogyszert is megsporolna... plusz eleg zajos neki a vilag itt kint nem hogy majd az utca. Ossze kell szoknia mindenkinek otthon elobb.
2015. aug. 8. 12:16
 39/48 anonim ***** válasza:
81%
Téli babánál egyértelmű, hogy nem viszem ki egyből, de itt nagyon sokan szigorúan ragaszkodnak hozzá, miszerint egy - akár nyáron érkező - újszülöttet hetekig nem lehet kivinni...
2015. aug. 8. 13:28
 40/48 anonim ***** válasza:
57%

Szóval januárban szülsz, és már most meg akarod venni, és kimosni a kocsit? Aztán áll fél évet, ás úgy teszed bele a babát?

Miért nem jó a 32. hét után megvenni? Akkor is még van vissza 1,5-2 hónapod, annyi idő alatt nem szárad meg?

Ilyennel ne szórakozz, hogy rosszul vagy, mert rosszul is elsülhet!

2015. aug. 8. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!