Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Duci kismamik, hányan vagyunk?...

Duci kismamik, hányan vagyunk? Mennyi idő után sikerült babásodni, hogy vagytok, mennyivel ( súly ) estetek teherbe?

Figyelt kérdés
Én jelenleg 113 kiló vagyok, de még kora terhes. ( 6hét ) Kíváncsi lennék, hogy ti, hogyan viselitek a felesleget terhesség alatt. Nehéz lesz az elkövetkezendő hónapom? Mire számítsak? Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 8. 08:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Szia!Én 82 kilóval és 152 cm-rel estem teherbe!Pajzsmirigyes vagyok!Nekem nagyon nehéz, mert már 7 kilót híztam és még csak 21 hetes vagyok!:(((( 5év után jött a baba!Nagyon félek,mert magas a vérnyomásom is ,valószínű a nagy súlyfeleslegtől!És júliusra vagyok kiírva ,amikor ugye a legnagyobb meleg lesz!Már mostanába nehezebb,hogy voltak jobb idők,nem tudom mi lesz nyáron:(((!!DE mindez nagyon megéri ,csak a Picur legyen egészséges!Szóval egy mondatban,az biztos ,hogy súlyfelesleggel sokkal nehezebb:(((!!De kitartást Neked!Jó egészséget!és boldog babavárást!!!
2010. márc. 8. 08:43
 2/16 A kérdező kommentje:
Szia! Előszőr is gratulálok a babához, ez az öt év rengeteg idő! Spontán estél teherbe? Azt mondják, hogy a duci kismamik nem sokat híznak, lehet, hogy te sem fogsz többet, majd csak a babucid növekszik tovább. Nekem is volt annó magas vérnyomásom, félek, hogy megint magas lesz a terhesség alatt, de eddig minden okés. Nekünk is 4 év után sikerült spontán. :) Viszont nálunk semmit nem találtak, mindig azt mondogatták, hogy várjunk türelemmel. :) A legnagyobb kánikulában fogsz szülni, húúú biztos nem lesz egyszerű feladat, de a végén annál nagyobb lesz az öröm! :) Lehet tudni a baba nemét? Én is boldog babavárást kívánok neked, és sok boldogságot!
2010. márc. 8. 08:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Csatlakozok a dycik koze! :) En 100 kiloval (71cm) kezdtem a terhesseget es a 29. hetig hiztam 12 kilot, aztan kiderult hogy cukros vagyok es a dieta miatt fogytam 2 kilot, azota meg tartom a sukyamat, most vagyok 36 hetes. De nekem nem tunik nehezebbnek a terhesseg, mondjuk mindig is "fitt" voltam, sokat megyunk meg mindig setallni ez amugy sokat segit, ajanlom mindenkinek. Hazimunkat elvegzem igaz mar sokkal lassabban mint eddig, de nem olyan gaz. Nekunk amugy 4 honap utan sikerult a gyogyszer abbahagyasa utan, ugyhogy szerencsesnek mondhatom magam. Kellemes babavarast es konnyu szulest nektek! Vigyi magatokra!
2010. márc. 8. 09:20
 4/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, tehat ducik koze es 171 cm. :)
2010. márc. 8. 09:21
 5/16 anonim ***** válasza:

Én 85 kg-mal estem teherbe, és 166 cm vagyok. Sajnos nekem sem működik jól a pajzsmirigyem.

2008 január óta próbálkoztunk, és 2009 szeptemberében estem teherbe, közben volt egy vetélésem is.

Én is úgy tudom, hogy keveset híznak, akik túlsúlyosak, nekik 9-10 kg a max, tudtommal, de persze ezt így nem lehet általánosítani.

Rám eddig, úgy néz ki, érvényes, mert a 24. hétig nem híztam semmit, az utóbbi hónapban azonban 2 kg-ot, de a baba is most nőtt, csontosodott nagyot, a pocakom is kétszerakkora lett, és a pajzsmirigyem is egy kicsit alulműködik újra, emeltem a gyógyszeradagon, de amíg alulműködött, abban a hónapban több édességet ettem...

Én nagyokat sétálok, így a plussz nem látszik se a combon, se a fenekemen, se az arcomon. Szóval, remélem, a babán van az a plussz pár dkg. :)

A vérnyomás miatt tényleg vigyázni kell. Az, hogy az ember lassít a tempón, saját érdekünkben szükséges és természetes. De a vérnyomás már rajtunk is múlik sokban, mert a mozgás, a vérkeringés csökkenti, és még a kilókat is megállítja a minden napos esti séta. Fél óráról bezsélek, nem többről. Nekem nagyon bejött. Székrekedésem sincs, és a kilók miatt pedig a doki és a védőnő is dícsérnek. Arról nem is beszélve, hogy ez a mozgás, ami "tetűtempó", hidd el, :), jól fog jönni a szülésnél is, biztos vagyok benne. Keményedésem nincs, azt sem tudom, mi az... A bőröm a combin, popsin feszes lett, jobb kondiban vagyok, mint terhesésg előtt, ha ezt lehet így mondani.

Ha te 1-2 kg-ot hízol csak összesen, vagy épp fogysz a terhességed alatt, azzal sem lesz baj, a baba elveszi, ami neki kell! Ha híznál, akkor is a 10-es maxra törekedj.

Ha nagyon nem megy, akkor a terhességi cukrosoknak ajánlott 180 gr-os szénhidrát-diétát lehet csinálni, ami azért is jó, mert napi 6-szor kell enni, ami még az émelygés miatt is külön jól jön. :)

Sok sikert!

Jah, és ne ezen agyalj, nekem ez is sokat segít! Ha spanolod magad, hogy ennyi kiló, annyi kiló, akkor elkezd félni az agy, és raktározni fogod még azt is, amit meg sem ettél. :))

Üdv,

28 hetes kismama

2010. márc. 8. 09:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Szia!Első vagyok!Igen spontán jött a baba!Bár a dokik teljesen letettek rólunk!Már csak a lombikot tudták javasolni,de sajnos arra meg pénz nem volt!így vártunk!!!Megérte:)))!!!Kislányunk lesz!Nem szemérmeskedett a 18.heti ultrahangon,szétdobta a lábát!!!:)))
2010. márc. 8. 09:22
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én 172 cm vagyok és 99 kg-al estem teherbe, 2 évnyi próba után a 2 lombikkal :) most 16 hetes leszek. A súlyom most 95 kg. Hál istennek nincs semmilyen problémám a súlyomon kívül. Én is kíváncsi leszek arra hogy fogom viselni a nagyobb súlyt, néha már most is érzem, hogy felfelé nyomja a beleimet és a gyomromat. Én augusztusra vagyok kiírva, tehát a nagy meleget én sem úszom meg :)

Van egy barátnőm aki kb olyan súlyú mint te, terhességi cukros és vérnyomásos volt a terhessége alatt, diétáznia kellett és 2-3 kg-ot szedett csak fel, tündéri egészséges kislánya született :)

Kitartást és boldog babavárást kívánok.

2010. márc. 8. 10:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én 97 kg-val estem teherbe, most 110-nél tartok, de engem nem visel meg a hízás, régen is nagyon sok voltam, így tudom milyen:) elég pörgős életet élnék, ha lehetne, csak sajna 3. emeleten lakunk és nem lépcsőzhetek sokat, mert sokat keményedek, és félő h kinyílik a méhszájam... de azért a napi egyszeri lépcsőzést bevállalom és akkor a sétát se hagyom ki... a magas vérnyomás elkerül, pedig régen gyógyszert kellett rá szednem, most meg majdnem hogy alacsony!!! annyi a változás, hogy kb 1-2 hete hirtelen megnőtt a hasam, s nehezebben végzem a házimunkát, ill inkább lassabban szóval fel a fejjel, voltak vannak lesznek duci kismamik és nem mindenkit visel meg a terhességi hízás, a lényeg, h akármennyit hízol érezd magad jól a bőrödben!!!

31 hetes km

2010. márc. 8. 11:06
 9/16 anonim ***** válasza:

Szia, én 84,4el kezdtem a terhességet és 160cm vagyok... most 3,5 kg hízásnál tartok.. mondjuk igyekszem naponta 20percet kismamatornázni vagy egy órát sétálni, és odafigyelek a szénhidrátbevitelre... eszem édességet.. de számolom... h nem menjek túl a napi 200g szénhidráton... (nem bonyorult számolni) ... nekem is hormondolgok miatt alakult a súlyfeleslegem.... de ez most lényegtelen.. mert már rajtam van... :)

Boldog Babavárást! 27+3 km

2010. márc. 8. 11:22
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia. Én 101 kg-val estem teherbe. 178 cm magas vagyok. ( Az azt megelőző 2 évben leadtam 25 kilot. )

Tavaly úliusban döntöttük el, hogy jöhet a baba. Augusztusban megvettem a PG53 nevű mikroszkópot, ami nyálból mutatta a termékeny napokat ( nem 28 napos ciklusaim voltak, hanem 30-32-34 naposak) és szeptemberben teherbe is estem. Tehát másfélhónap után sikerült, nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan összejön.

Most vagyok 26 hetes, eddig 8 kilot híztam. Az első 11 hétben egy dekát sem, mert folyamatosan hányingerem volt és hánytam. A védőnő szerint a 15 kilos súly-gyarapodás még jó a duci kismamáknál is.

Étkezés: az elején csak a Sport-csokit tudtam megenni, az az 1 nem jött ki. Azóta viszont sok gyümölcsöt eszem, mandarin, körte, eper, fagyasztott meggy, ilyesmi.

Az orvosom javaslatára nem szedek terhesvitamint, csak Magne B6-ot és Neo-Ferro-Folgammát a vas pótlásra. A vérképem jó :)

Vérnyomás: terhesség előtt jó volt, most kicsit alacsony, 100/70 körüli, de azt mondta az orvos és a védőnő is, hogy ez jó. A pulzusom sokszor nagyon lecsökken, emiatt fáradékonyabb vagyok már az utóbbi hónapban, de még mindent meg tudok csinálni. Sétálni minden nap megyek, kis vásárlás, azt haza hozom gyalog, nálam ez helyettesíti a terhestornát :)

Összességében azt tudom mondani, hogy eddig a 26. hétig nem volt semmi gond, még a régi ruháimat hordom nagyrészt. Egyelőre nem érzem hátrányát az alapból magas induló súlyomnak. És lehet a jó oldalát is nézni, a baba nagyobb biztonságban van a pocakban, mert védi az "úszógumi". Ezt nekem az orvos mondta, pl ha véletlenül beütöd a hasad, vagy sokat használod a mikrohullámú sütőt vagy sokat vagy fénymásológép előtt...szóval ilyen esetekben is jobban védve vannak a babák.

Egyetlen hátrányt tudok írni: hiába vagyok a 6. hónapban, a külvilág nem látja hogy babát várok. Mert ugye alapból is volt hasam. Ez csak ott jelent gondot, hogy pl ha nagy ritkán buszozok, nem adják át a helyet, vagy pl vérvételnél nem engednek előre mert nem tudják hogy kismama vagyok. De ez legyen a legkevesebb.

Mindenkinek boldog babavárást! :)

2010. márc. 8. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!