8 hetes kismama segítségért fáradozik! Mi tévő legyek? Továbbiakban lent.
Sziasztok! A barátommal elég rég óta együtt vagyunk, szóba jött a babatervezés és be is vállt első próbálkozásra. Sose voltam az a bulizós típus, tehát egyáltalán nem hiányozna a fiatal élet. Ma már 8 hetes kismama vagyok mind a ketten nagyon örülünk neki, de van egy hatalmas problémám. A szüleink nem támogatnak minket, és ki akarnak dobni az utcára!! Ma voltunk családsegítőnél mert anyukám kényszerít az abortuszra, van 3 nap gondolkodási időm, de egy másodpercre se gondoltam, hogy elvetetem! A páromhoz nem költözhetek, mivel a páromnak se engedik, hogy gyermeket vállaljunk. Nem szeretnénk elvetetni, mivel az előbbiekben leírtam, hogy tervezett a bébi. Anyukám felajánlotta, hogy anyaotthonba menjek, de nem szeretnék ilyen jövőt a kicsinek (se magamnak)! Nem azt mondtam anyukámnak, hogy nevelje fel a gyerekemet, hanem hogy ne dobjon ki az utcára és fogadja el a döntésünket. Az anyagiakkal nincs probléma, sok félretett pénzünk van ilyen fiatalon. Az anyukám nem vállalja a gyámságot és az anyósom sem. Már csak az abortusz maradt? :( A normális válaszokat előre is meg köszönöm, tanácsot, segítséget kértem mit tehetek, nem oltásokat! (Roma nő vagyok aki nem segélyből és családi pótlékból nőtt fel! :)
17/L, 17/F.
és anno amikor írtam, hogy anya is kényszeríthet abortuszra gyermeket, még lepontoztak...
vegyetek ki albit, párod menjen el dolgozni nem kell megijedni!
18 év alatti még kaparós sorsjegyet sem vehetne elvileg, nemhogy gyereket vállalni....sztem még albit sem adhatnak ki kiskorúnak.
Valaki írta, h kiskorúak, nem rakhatják ki őket otthonról. Jah, 17 évesek, majd kirakják őket pár hónap múlva, ha betöltik a 18-at.
De én azt nem értem, h ha az "anyagiakkal nincs probléma" akkor miért is gond az, ha a szülők nem támogatnak benneteket, kérdező? Gondolom, van munkátok, jövedelmetek, félretett pénzetek, a szülők kivesznek nektek egy albit, ti meg ott laktok és fizetitek a lakbért, rezsit, kaját, tisztítószereket, babacuccokat, gyógyszereket, ruhákat, játékokat, tápszert (ha kell), pelenkát, bébiételt, stb.
Ha te büszke vagy, h nem segélyből nőttél fel, a gyerekedet miért akarod segélyre szülni?
Házasság esetén nincs automatikus nagykorúsítás?
Mert akkor még azt is be lehet iktatni, és akkor simán vehet ki albérletet, ha már nagykorú, és talán a saját gyerekének sem kell gyámot találnia, nem? Vagy én tudom rosszul? Nincs benne rutinom, de mintha hallottam volna ilyesmiről.
Elmultal 16 TE dontesz hogy megtartod vagy sem. A tobbi a paroddal a ti dolgotok. Alberlet egy megoldas. Mire megszulsz es parod lesz 18 akkor o lehet a baba gyamja.
16/l 14 hetes kismama :) annyi hogy tamogatnak a szuleim parom es a parom csaladja. Az abortusz nalunk szoba se jott. Parom egybol jobban kereso munkahelyre valtott (kamionos). Mi megtudtuk oldani a magunk modjan. Ugy hogy neki is van gyereke a baban kivul.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!