Ha nem szeretnék a körzeti védőnőmhöz menni, mehetek ahhoz is, aki a munkahelyemhez van közel?
Figyelt kérdés
Ma voltam nőgyógyásznál, megállapította a terhességet és kérte, hogy két héten belül menjek el a védőnőhöz, kiállítatni a kiskönyvet. Eszembe se jutott, hogy megkérdezzem tőle ezt, csak itthon gondoltam bele, hogy sokkal nagyobb problémát jelentene az időpontra mindig hazabuszozni, aztán vissza, mintha csak átugranék a munkából a szomszédban rendelő védőnőhöz. Kérhetem, hogy legalább amíg dolgozom, addig járhassak hozzá? Persze tudom, hogy kötelesek elengedni a munkahelyről, stb., de nekem is egyszerűbb lenne, meg amúgy sem szeretik, hogy bejárós vagyok, csak még egy újabb konfliktusforrás lenne.2015. aug. 3. 19:57
1/7 anonim válasza:
Nem. Nincs szabad védőnő választás. Körzetihez kell járni, vagy teljesen lemondani lehet. Más nincs. Kérdeztem én is.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. :) Akkor kénytelen leszek buszozgatni :( Mondjuk vicces, hogy orvost lehet választani, de védőnőt nem, de hát ez van.
2015. aug. 3. 20:23
3/7 anonim válasza:
Igen, remek lenne, ha lehetne választani. Én nem találom a hangot az enyémmel és aki mellette dolgozik nagyon kedves. Sajnáltam én is, hogy nem lehet átkéretőzni hozzá.
4/7 anonim válasza:
Védőnőhöz ahhoz kell járnod, amelyiknek a körzetében laksz, nincs szabad védőnő választás.
5/7 anonim válasza:
Illetve lemondani lehet a védőnői szolgáltatásról, de gondolom azt nem szeretnéd.
6/7 A kérdező kommentje:
Nem, lemondani nem akarok róla, majd megoldom, csak nem értem a szabályozást, hogy ez mire jó...ha az a dolga, hogy az anyukát segítse, miért nem mehet az anyuka ahhoz, akihez akar...na mindegy.
2015. aug. 3. 21:20
7/7 anonim válasza:
És amikor meglesz a baba, akkor is kényelmes lenne a munkahelyhez közeli védőnőhöz járni a picivel?
Nem kérheted, a körzetihez kell járni a kezdetektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!