Meddig lehet titkolni egy terhesséset? Kb mikortól látszik egyértelműen?
Nem tudom, mikor tanultad. Én először 16 éve, ez a része akkor is így volt és most is így van. Próbaidő alatt bárkit, bármivel el lehet küldeni. Akár azzal is, hogy nem tetszik a szemszíned.
A felmondási védelem csak próbaidő letelte után él (volt egy időszak, amikor ehhez be kellett lehetőleg írásban jelenteni a terhesség tényét, de mára ezt eltörölték és a régi rend él).
Igen, sajnos mivel indokolni sem kell miért küldenek el valakit próbaidő alatt, erre nem véd a törvény. Csak mikor lejár a próbaidő.
Határozott idejű szerződés is gond, szintén nem kell indokolni, hogy miért nem hosszabbítanak.
Így csak a határozott idejű jó az is csak akkor, ha letelik a próbaidő.
Törvény nincs rá, hogy meddig kell, mikor kell. Lényeg, ha kiderül, joggal küldenek el.
A helyedben az állami szektorban próbálnék elhelyezkedni. Ott talán kisebb az esélye, hogy kirúgnak, még ha ki is derül idő előtt, mert közvetlenül nem az ő "zsebükre megy", ha állományban tartanak.
Munkaadóként viszont értékelném az őszinteséget, s ha jó vagy, akkor határozott időtartamra alkalmaználak. Sunnyogás esetén viszont semmiféleképpen sem.
ha kiderül, hogy kamuzol repülsz ígyis úgyis.
talán előbb kéne egy rendes munkahely, utána a kölykök
1-es vagyok
Azt nem írtad, hogy próbaidőn voltál. Akkor visszavonom, olyankor nem véd semmi.
Nem mindenkinél egyforma a terhesség.. Van ismerősöm akinek már a 15-ik héten nagy pocakja volt (nekem volt akkora 25hetesen kb)
Nekem 21-22 hetesen kezdett làtszani.. 176cm 65kg voltam akkor.
Köszönöm azoknak, akik a feltett kérdésemre válaszolnak és nem a mellékelt történetre reagálnak! (Nem írtam a próbaidőt, mert a kérdés szempontjából lényegtelen, hiszen nem befolyásolja a terhesség menetét.)
#17, neked is hasonló jókat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!