Milyennek kell kinézni vagy a hasnak milyennek kell lenni 8-9hetes terhességnél? És a köldök körül?
Ritka, hogy ilyen korán látszódjon a terhesség, hisz maga a méhed még kisebb, mint egy narancs. Hasadf csak a puffadás miatt lehet, ami normális, mert terhesség idején nehezebben tudja a szervezeted megemészteni az ételeket.
A hasad akkor kezd majd el ténylegesen nőni, mikor a medencédben már nem fog elférni a baba. Én 19 hetes vagyok, és egyik napról a másikra a hétvégén kikerekedett. De míg neked a méhed nagyon lent van, a szeméremcsontnál, nekem már köldöknél van.
Szóval, egyelőre csak a puffadás miatt van.
Bár, ha elöl tapadó méhlepényed van, akkor hamarabb fog látszódni majd a kicsi.
Nincsenek olyan terhességi tünetek, amik előírások.
Egyáltalán nem kell, hogy a mellbimbód megsötétedjen, stb. Nekem sem sötétedett meg, és mégis van már előtejem, vagyis működik minden rendesen.
Hízni pedig szinte egyáltalán nem kell 8 hetesen. Én a 12. hétig nem híztam, most is 3 kg-nál tartok. A terhesség nem azt jelenti, hogy 2 ember helyett kell enni! Táplálkozz egészségesen, de mértékkel! Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, húst, de próbáld kerülni a zsírokat, cukrot. Ha lehet, mozogj mellette, és nem lesz sem magas vérnyomásod, sem nagy túlsúllyal nem fogsz szülni.
A védőnőm szerint a 16. hétig 2 kg plusz a normális, 20. hétig pedig 4 kg. Onnantól kezdve akár heti fél kg-ot is hízhat egy kismama egy ideig. Aztán újabb stígnálás, és a 32. héttől újra meglendül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!