Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyennek kell kinézni vagy a...

Milyennek kell kinézni vagy a hasnak milyennek kell lenni 8-9hetes terhességnél? És a köldök körül?

Figyelt kérdés
Állitólag 8 vagy 9 hetes lehetek:S Mivel első terhességem ezért feltennék néhány kérdést,amivel nem vagyok tisztába.8-9 hetesen milyen a has? Mert nekem puffadt. És kezd látszani hogy hizok.És milyen a has ennyi idősen? És miért nincs egyéb tünetem? Csak a folyamatos evés,sűrű pisilél,és fáj a hasam.Ja meg késik egy hónapja. a hőm 37 felett van.ez akkor is igy van ha nem terhes a nő? végbélben mértem.A mellbimbóm se sötétedett be.ez gond? olyat is tapasztaltam ma,hogy nem tudom kidűteni a hasam:S ez ilyenkor a terhesség miatt van? és a medencém is fáj,mostanában egyre ritkábban.miért??? köszi a válaszokat.
2008. szept. 4. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia. Én 18 hetes vagyok, a mai napig egy dekát nem híztam, semmi tünetem nem volt egyáltalán azon kívül, hogy a melleim, főleg a mellbimbóim az első pillanattól kezdve nagyon érzékenyek, valamint, hogy pár hétig az elején bármikor, akár állva is el tudtam volna aludni. Ezen kívül semmi. Zéró hányinger, avagy rosszullét (szerencsém van állítólag), semmi kívánósság, meg ilyesmi. A hasamon is csak most kezd el látszani, hogy valami ott van azért. De, lényeg a lényeg, 8-9 hetesen rólam senki meg nem mondta volna, hogy terhes vagyok, tök lapos volt a hasam.
2008. szept. 4. 22:11
 2/6 A kérdező kommentje:
nekem meg mindig mondják,hogy babát várok? alapjában véve vékony vagyok/voltam. és eléggé felvagyok puffadva.és mintha egyre nagyobb lenne.hát rosszullét nekem sincs.köszi hogy irtál.jó babavárást:)
2008. szept. 4. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Én 6 hónapos voltam és apám nem vette észre rajtam,hogy terhes vagyok.Nagyon változó,hogy kinek milyen tünetei vannak,nekem a mellbimbóm sohasem sötétedett be.A hőmet sosem néztem,de a végbélben mért értéknél le kell vonni 0,5 fokot.Szóval minden terhesség más.
2008. szept. 4. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:
szia. 8-9 hetesen elso terhessegnel meg nem latszik tul sok,bar ez is nagyon emberfuggo. en picike vagyok,es meg het hetesen a vilagon nem latszik semmi.nem is vagyok rosszul, bimbom sem sotet, csak erzekeny a mellem meg a hasam alul.meg gyakoribb a pisilesinger. remelem nem jonnek eutan sem rosszulletek. sok boldogsagot!:)
2008. szept. 5. 02:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ritka, hogy ilyen korán látszódjon a terhesség, hisz maga a méhed még kisebb, mint egy narancs. Hasadf csak a puffadás miatt lehet, ami normális, mert terhesség idején nehezebben tudja a szervezeted megemészteni az ételeket.

A hasad akkor kezd majd el ténylegesen nőni, mikor a medencédben már nem fog elférni a baba. Én 19 hetes vagyok, és egyik napról a másikra a hétvégén kikerekedett. De míg neked a méhed nagyon lent van, a szeméremcsontnál, nekem már köldöknél van.

Szóval, egyelőre csak a puffadás miatt van.

Bár, ha elöl tapadó méhlepényed van, akkor hamarabb fog látszódni majd a kicsi.

Nincsenek olyan terhességi tünetek, amik előírások.

Egyáltalán nem kell, hogy a mellbimbód megsötétedjen, stb. Nekem sem sötétedett meg, és mégis van már előtejem, vagyis működik minden rendesen.

Hízni pedig szinte egyáltalán nem kell 8 hetesen. Én a 12. hétig nem híztam, most is 3 kg-nál tartok. A terhesség nem azt jelenti, hogy 2 ember helyett kell enni! Táplálkozz egészségesen, de mértékkel! Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, húst, de próbáld kerülni a zsírokat, cukrot. Ha lehet, mozogj mellette, és nem lesz sem magas vérnyomásod, sem nagy túlsúllyal nem fogsz szülni.

A védőnőm szerint a 16. hétig 2 kg plusz a normális, 20. hétig pedig 4 kg. Onnantól kezdve akár heti fél kg-ot is hízhat egy kismama egy ideig. Aztán újabb stígnálás, és a 32. héttől újra meglendül.

2008. szept. 5. 08:21
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen.és mit értetek az alatt,hogy érzékeny has,és mell??:S
2008. szept. 5. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!