Korai terhességnél hol kezd domborodni a has? A köldök alatt, vagy a szeméremdomb felett inkább? és kinek mikor? Bugyivonal alatt, vagy felett?
Szerintem ez nagyon alkatfüggő.
Én először, az első pár hétben csak fel voltam puffadva, kb köldök magasságában.
Aztán ez elmúlt, és a szeméremdomb felett kezdett domborodni, kb 10-12 hetesen, ekkor már ki kellett engedni a gatyáimat, mert kényelmetlen volt ülni bennük.
17-18 hetesen már be sem nagyon tudtam volna húzni, ekkor már mindenki észrevette a környezetemben (kb a köldökig volt "kiemelkedő", majd a mellkas irányba újra lapos).
Ennél viszont csak kicsit nőtt nagyobbra :( talán mert magas és széles csípőjű is vagyok. Mikor szülni mentem, azt hitték, 6. hónapban járok, el is kérte az ügyeletes a kiskönyvemet, mert azt hitte kamuzok, hogy 8. hónap...
Az elso trimeszterben a puffadas latszik es nem a baba, igy a belek vonalaban kezd el noni altalaban. A baba ilyenkor meg a szemeremcsont mogott van, jo nagy vedelemben a kulso hatasok ellen.
En a 14. hetig nagyon puffadtam mindket terhessegemnel, mindketszer bendos lettem a medencecsont kornyeken, majd elmult a puffadas es ismet szinte lapos voltam. Az elso babaval a 20. het korul kezdett el noni a pocim a koldokkel egy szintben, most a masodik babanal mar 16 hetesen elkezdett es koldok alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!