Minden héten 1 vagy két üveg sör? Orvos ilyet ajánlhat?
Unokatesóm anyukája nagyon beteg, rákos, sajnos elég rossz prognózisú. Ő babát vár 32 hetes. Érthető módon, rettentően rosszul viseli.
Kb. félidős volt,amikor erről az egészről beszélgettek a dokijával, meg,hogy elég nehéz mert nagyon feszült, nem is tudja kiadni magából, mert a nagyobb tesó előtt nem sírhat, néha úgy érzi megbolondul. A dokija erre mondta,hogy hétvégente lazítson. Igyon meg akár 2 üveg sört is, és próbáljon meg legalább pár órán át nem erre gondolni!
Megmondom őszintén kicsit pislogtam,hiszen ez rendszeres alkohol fogyasztás. Bár megértem szegény, mert tényleg nagyon kivan, de féltem a babát!
Pedig tényleg a dokija javasolta!
Nem lesz baja?
Ja, nemrég a doki (felhívta,hogy keményedik nagyon magnézium nem használ, mit csináljon) azt ajánlotta,hogy igyon meg 3 cent töményet?
Esküszöm,ha éppen nem vagyok ott, és nem "hallom" nem hiszem el. Mondjuk tény,hogy jobb lett tőle!
Az, hogy mennyire árt 1-2 üveg sör, felesleges ezen vitatkozni...
Viszont, számomra megdöbbentő, hogy a doki az alkoholt ajánlja problémamegoldásra. Először csak 1-2 üveg sör, aztán egyre több kell az oldódáshoz.
Tudom, mit élhet át, mi is éppen hasonló helyzeten megyünk keresztül, nagy a feszültség, a stressz, az aggódás, a tehetetlenség érzése, de hosszú távon nem megoldás az alkoholfogyasztás.
Anyukának két gyerek mellett még több feszültségben lesz része, észrevétlenül lehet átcsusszanni az alkoholizmusba, ha minden feszültséget így gyógyít.
Inkább pszichológus, tanácsadó, szülés után sport, vannak egymást segítő csoportok, inkább ezekhez forduljon, mint az alkoholhoz.
Köszi!
Igen van ebben valami, amit írtok, de alapból nem egy piába fojtom a bánatom beállítottságú, viszont tegnap este náluk voltunk, és láttam,hogy mennyire kimerült, elkeseredett, és bizony milyen jól esett neki az a kb. másfél üveg sör,ami megivott.
De utána meg mindig azon idegeskedik,hogy most ettől károsodik-e a baba. Mondtam,hogy csak tudja már az orvos, meg elvileg régen még infúzióba is adtak ennél erősebb alkoholt.
De javasolni fogom neki a pszichológust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!