17 órát dolgozom és mellette elvárják, hogy itthon is legyek a toppon. Miért?
Szólj neki h segítsen.
Bár h nincs időd megcsinálni ha heti 4-5 napot otthon vagy? Abból max 1 nap a takarítás ha lassan csinálod. Vagyis van 3-4 napod ami teljesen szabad... Ha most nem megy h fogod a baba mellett?? Ő 7 napot ott lesz...
Mielőtt nekem esnétek... sztem az a normális ha mindkét fél kiveszi a részét a házimunkából és majd később a gyerek körüli dolgokból de itt te van otthon egész napokat, bár nem írod h a párod h dolgozik...
Sztem kicsit túlreagálod...
Én 14 óráztam havi 15 napot. A másik 15 napba belefért minden, még lustálkodtam is. De a Férjem pontosan ugyanannyit segített, mint előtte. Mert amíg mindketten dolgoztunk, közösen láttuk el a háztartást,
szülés után sokkal nehezebb volt, hiába voltam otthon heti 7 napot...
Én az első trimeszterben otthon a minimumra törekedtem mert nagyon fáradékony voltam, férjem megértette, sőt, segített is amennyit csak tudott. Képtelen lettem volna ugyanúgy teljesíteni itthon is és munkában is. És nekem csak 8 órás munkaviszonyom van.
Beszéljetek a pároddal, hogy egyedül nem győzöd, ha eddig segített, akkor biztos nem esik nehezére. Valószínűleg mindkettőtöket megvisel a meleg is.
Ez még csak a kezdet. Sajnos ha most nem segít be, később sem fog, amikor megszületik a baba.
Most még erőd teljében vagy, mégha émelyegsz is, hisz tudsz dolgozni 17 órát és utazni a munkahelyedre is - bár azt az állat munkáltatót is megnézném aki ezt megengedi.
Ha megszületik a baba -onnantól legnagyobb eséllyel északázni fogsz, születik testvére, még mozgalmasabbak lesznek az éjszakák - a feladatokat akkor is el kell látni már négy főre, de a gyerekek teszik ki a napodat, időd nem sok lesz. A párod akkor sem fog besegíteni? Olyan kimerült leszel mintha egy úthenger ment volna keresztül rajtad reggelre.
Szóval fel a fejjel, már csak két hónap van a munkából, ha nem szeretnél vetélést fékezd magad a munkahelyeden és otthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!